Gå til indhold

Gode råd, inden du køber en varmepumpe

Der er mange spørgsmål at tage stilling, når du skal investere i en varmepumpe. Vi har samlet en række spørgsmål og svar, som kan klæde dig på til at få en god dialog med en rådgiver.

1. Vælg en varmepumpe, der passer til dit behov

Der findes flere forskellige varmepumper, og det kan være svært at finde ud af, hvilken varmepumpe, man skal vælge, og hvor stor den skal være. En god start er at få styr på hvor stort varmebehovet er, hvor godt huset er isoleret, og hvordan det eksisterende varmesystem fungerer.

2. Overvej nøje, hvor du placerer varmepumpen

En varmepumpe kræver plads – både indenfor og udenfor. Når du skal vælge, hvor din varmepumpe skal stå, handler det ikke kun om, hvor der er plads, men også om at undgå, at den generer dig eller andre, når den er i drift.

3. Få overblik over økonomien

Når du vælger at skifte fra et olie- eller gasfyr til en varmepumpe, vil det påvirke din økonomi – både i forhold til installation af varmepumpen, men også i forhold til den daglige drift. Her kan du se, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke tilskud du har mulighed for at søge.

Få rådgivning

Bliv ringet op af en af vores dygtige rådgivere. Så får vi en uforpligtende snak om din bolig, dine behov og dine muligheder for en varmepumpe.

Prøv vores beregner

Fortæl os, hvor du bor, så henter vi oplysninger om din bolig og beregner, hvor meget du kan spare med en varmepumpe.