Gå til indhold

Gode råd, inden du køber en varmepumpe

Der er mange spørgsmål at tage stilling, når du skal investere i en varmepumpe. Derfor er det altid en god idé at få professionel rådgivning.

Vi har samlet en række spørgsmål og svar, som kan klæde dig på til at få en god dialog med din rådgiver og være med til at sikre, at du får valgt en løsning, som du kan få glæde af i rigtig mange år.

Vælg en varmepumpe, der passer til dit behov

Der findes mange forskellige varmepumper, og det kan være svært at finde ud af, hvilken varmepumpe, man skal vælge, og hvor stor den skal være. En god start er at få styr på hvor stort varmebehovet er, hvor godt huset er isoleret, og hvordan det eksisterende varmesystem fungerer.

Se, hvor meget du kan spare og få et tilbud på en varmepumpe

Fortæl os, hvor du bor, og få et bud på en god varmepumpe til dig. Du vil samtidig se, hvad du årligt kan forvente at spare i kroner og CO2.

Overvej nøje, hvor du placerer varmepumpen

En varmepumpe kræver plads – både indenfor og udenfor. Men der er forskel på, hvor meget plads de forskellige varmepumper kræver. Læs mere om de forskellige typer af varmepumper

Når du skal vælge, hvor din varmepumpe skal stå, handler det ikke kun om, hvor der er plads, men også om at undgå, at den generer dig eller andre, når den er i drift.

Få overblik over økonomien

Når du vælger at skifte fra et olie- eller gasfyr til en varmepumpe, vil det påvirke din økonomi – både i forhold til installation af varmepumpen, men også i forhold til den daglige drift.

Her kan du se, hvad du skal være opmærksom på, og hvilke tilskud du har mulighed for at søge.

Pas på disse faldgruber, når du køber en varmepumpe

Når du investerer i en varmepumpe, vil det få betydning for din økonomi og din bolig i mange år frem. Derfor er det en god idé at se dig rigtig godt for.

Har du akut brug for en varmepumpe?

Det er aldrig sjovt at risikere at være uden varme eller varmt vand. Står du derfor i en situation, hvor dit fyr snart skal udskiftes, så kontakt vores datterselskab Enova Energy direkte på 72 11 80 88, så finder vi ud af det sammen.