Gå til indhold

Varmepumper af høj kvalitet og bedst-i-test løsninger fra førende producenter

I samarbejde med vores datterselskab Enova Energy tilbyder vi en totalløsning, der passer til netop din bolig – og vi er med før, under og efter installation af din nye varmepumpe. Fra rådgivning til installation og service til din varmepumpe. Vi sørger også for at demontere og bortskaffe dit gamle anlæg.

Hos os får du en varmepumpe af høj kvalitet og bedst-i-test løsninger fra førende producenter som Bosch, DVI og Vaillant. Læs mere om vores varmepumper her på siden, eller udfyld formularen længere nede på siden, og bliv ringet op af vores rådgivere, der kan hjælpe dig godt på vej.

Luft/vand varmepumper

Totalløsning til boligvarme og brugsvand

Effektive og lydsvage bedst-i-test modeller

Installationstid 1-2 dage

Mærker: Bosch, Vaillant og DVI

Komplet løsning eksl. rabat fra

117.900 kr.

Jordvarme

Totalløsning til boligvarme og brugsvand

Vandret anlæg eller lodret boring

Installationstid: 2-3 dage

Mærker: Bosch, Vaillant og DVI

Komplet løsning eksl. rabat fra

159.800 kr.

Få en løsning som passer til lige præcis din bolig

Bliv ringet op af en rådgiver fra Andel Energi eller vores datterselskab Enova Energy og få en uforpligtende snak om en varmepumpe til dine behov

Prøv vores varmepumpe beregner

Se, hvor meget du kan spare ved at skifte til en varmepumpe. Og få et godt tilbud, der passer til dine behov.

Mere om vores varmepumpemodeller

Når du skal vælge en varmepumpe, er det vigtigt, at det hele går op i en højere enhed, så din løsning passer til netop din bolig og dine behov. Effektivitet, design og lydniveau er nogle af de vigtigste begreber, når du vælger den endelige model. Og det kan være svært at finde den optimale løsning for dig. Derfor står vores eksperter klar til at guide dig gennem hele processen.

Her kan du se et udpluk af de varmepumpemodeller, vi tilbyder:

Vaillant

Vaillant leverer energieffektive varmepumper. Varmepumpemodeller fra Vaillant scorer højt på energistyrelsens varmepumpeliste. Indstil, regulér og styr varmen i din bolig via appen.

DVI

Varmepumper fra DVI har et unikt dansk design og håndværk. DVI holder øje med din varmepumpe via Smart Control, så du kan føle dig tryg med en varmepumpe, der kører som den skal.

Bosch

Bosch har nogle af de mest lydsvage modeller ifølge Energistyrelsens varmepumpeliste. Varmepumperne fra Bosch er udviklet specielt til det nordiske klima, og de kan betjenes fra din telefon.

Ved du, hvad en luft til vand-varmepumpe er?

Hvis ikke du er helt med på, hvad en luft til vand-varmepumpe egentlig er, så læs med her. En varmepumpe er nemlig et energieffektivt og miljøvenligt alternativ til traditionelle opvarmningsformer. Den smarte løsning udnytter, sammen med elektricitet, en vedvarende energikilde – luften omkring din bolig – til at give dig både varmt vand i hanen og lune radiatorer hele året rundt. Men hvordan fungerer sådan en luft til vand-varmepumpe egentlig?

Lad os dykke ned i det. En luft til vand-varmepumpe er et varmesystem, der henter energi fra luften omkring den. Og det smarte ved teknologien er, at den kan trække varme ud af luften, selv når det er frostgrader udenfor. Varmen bruges til at varme vand op, som derefter bliver sendt rundt i din bolig gennem dit centralvarmesystem, der giver dig varme i radiatorerne og varmt vand i hanerne. Det lyder ret smart – og det er det faktisk også.

Sådan adskiller en luft til vand-varmepumpe sig 

En luft til vand-varmepumpe er et økonomisk og bæredygtigt alternativ til din eksisterende varmekilde. Men hvordan adskiller den sig egentlig fra andre typer varmepumper? Faktisk er det ret så simpelt, og vi gennemgår forskellen for dig lige her.

  • En luft til vand-varmepumpe bruger varmen fra luften til at opvarme vand. Og vandet ryger så ind igennem dit eksisterende centralvarmesystem, så du kan få varme i gulvet og varmt vand i hanen.
  • En jordvarmepumpe er en tredje type varmepumpe, der adskiller sig ved at udnytte jordens naturlige varme til at opvarme din bolig. Denne model kræver dog en lidt større investering og mere plads end de to andre.
  • En luft til luft-varmepumpe stjæler også varmen fra luften, men i modsætning til luft til vand-varmepumpen så blæser den varmen direkte ind i din bolig – i stedet for at opvarme vand. En luft til luft-varmepumpe kan derfor ikke erstatte dit olie- eller gasfyr, men er god som som supplerende opvarmningsform.

Men hvilken type varmepumpe skal du så vælge? Alle varmepumper er energieffektive og miljøvenlige løsninger, og den bedste løsning afhænger af dine specifikke behov.

Der er flere fordele ved en luft til vand-varmepumpe

Der er faktisk ret mange fordele ved at investere i en luft til vand-varmepumpe, og det gør den til et noget så populært valg for mange boligejere. Lad os dykke ned i nogle af de vigtigste, som du skal kende til:

  • Energieffektiv varme: En luft til vand-varmepumpe er designet til at udnytte energien så godt som muligt. Og den kan levere 3,5-5 gange mere varme per kWh end traditionelle opvarmningsformer. Det gør den ekstra energieffektiv. Og for dig betyder det, at du sparer på varmeregningen hver eneste måned.
  • CO2-venlig varme: Med en luft til vand-varmepumpe får du også en mere klimavenlig varmeløsning. Den udnytter nemlig varmen fra luften omkring din bolig, så udover at spare på pengepungen, så sparer du altså også klimaet for en hel del CO2.
  • Forbedret energimærke: Hvis du vælger at investere i en varmepumpe, kan du muligvis forbedre din boligs energimærke. Og det kan være en stor fordel, hvis du på et tidspunkt skal sælge din bolig.

Kan en varmepumpe betale sig?

En varmepumpe er en stor investering. Men besparelserne på din varmeregning hver måned vil stille og roligt betale tilbage på din investering. Hvis du gerne vil vide om det kan betale sig for dig, og hvor meget du kan spare på regningerne hjemme hos dig, så prøv vores varmepumpe-beregner. Den hjælper dig med at finde ud af, hvor meget du kan forvente at spare, hvis du vælger at anskaffe dig enten en luft til vand-varmepumpe eller jordvarmepumpe. Beregneren kommer også med et estimat på hvor længe det vil tage for varmepumpen at betale for sig selv. På den måde kan du blive klog på, om det er en løsning, der kan betale sig for dig.

Tjek også, om du kan få tilskud til din luft til vand-varmepumpe

Hvis du overvejer at investere i en luft til vand-varmepumpe, så er det vigtigt at være opmærksom på, at der faktisk er flere økonomiske fordele ved at skifte opvarmningsform udover de månedlige besparelser på varmeregningen. En af de store fordele er nemlig også muligheden for at få et tilskud til din nye varmekilde.

I Danmark har vi nemlig et ønske om at sænke vores samlede energiforbrug og begrænse vores afhængighed af fossile brændstoffer. Derfor kan du søge om tilskud til at få installeret varmepumpe hjemme hos dig fra:

  1. Bygningspuljen
  2. Afkoblingspuljen

Det er vigtigt at bemærke, at varmepumpe-tilskuddet kun omfatter luft til vand-varmepumper og jordvarmepumper. En luft til luft-varmepumpe er altså ikke berettiget til tilskud.

Vi sørger for det hele

Sammen med vores datterselskab Enova Energy gør vi alt for at sikre, at du føler dig velinformeret, og at du får en tryg oplevelse – både før, under og efter installation. Vi tilbyder nemlig rådgivning og sørger for alt det praktiske, når du skal have sat en varmepumpe op. Enova Energy er autoriseret VVS-installatør med VE-godkendelse og montage-teams på centrale placeringer i hele Danmark.