Bestil el hos Andel Energi

Det skal være nemt og grønt at være kunde hos os. Vælg din nye elaftale. Så ordner vi resten.

Få garanti for grøn energi – uanset hvilken elaftale du vælger

Bliv en del af Danmarks største energiselskab med 1,2 mio. kunder

Få personlig rådgivning til dine behov og energiløsninger

Tjek nemt dit elforbrug og regninger i vores app, Andel Energi

Bor du øst eller vest for Storebælt? Vælg landsdel og se din pris
Vest
Øst
Variabel pris

Din pris pr. kWh følger vores  og skifter løbende som vinden blæser.

. Opsig aftalen når som helst.

39,95 kr./md. i abonnement.

Et blad i mærknings-ordningen for grøn strøm. Læs mere

220,08

257,34

øre/kWh

inkl. moms

Er du i gang med at flytte, så hop over til vores flytteside

Du kan fortryde din elaftale i 14 dage, fra vi har indgået aftalen. Du skal bare give os besked her.

Sales – EL – Variabel VEST
Er du i gang med at flytte, så hop over til vores flytteside

Du kan fortryde din elaftale i 14 dage, fra vi har indgået aftalen. Du skal bare give os besked her.

Du kan finde en oversigt over alle vores produkter her.

Du kan ikke vælge fastprisprodukter

Salg af el og naturgas med fast pris er sat på pause grundet den exceptionelle situation i Ukraine

Du kan selvfølgelig stadig vælge vores mest populære el og naturgas-produkter. Og har du en fastprisaftale hos os allerede, fortsætter den naturligvis indtil aftalens udløb.

Vil du gerne have besked, når der bliver åbnet for fastprisprodukter igen, så skriv dig op her

Er du landet det rigtige sted?

Du er sandsynligvis landet rigtigt, hvis du bor i:

• Københavns Kommune og Vestegn
• Frederiksberg og omegn
• Nordsjælland

Vi beklager forvirringen, men vi er to selskaber, der er blevet til ét. Og vi arbejder lige nu på at lægge vores systemer sammen.

Er du fra et boligselskab eller admini-strerer du nybyg-projekter?

Få en administrations­aftale hos os, og spar tid og penge, når I bl.a. skal tilmelde målere.

Hvilket produkt passer bedst til mig?

Hos os kan du vælge mellem to el-produkter: El til fast kWh-pris og el til variabel kWh-pris.

Køber du el til fast pris, bliver prisen beregnet ud fra den nordiske elbørs, Nord Pool Spot. Du ved altså, hvilken pris du kommer til at betale for din el de næste 12, 24 eller 36 måneder frem. El med fast pris er perfekt til dig, der foretrækker tryghed, og som ønsker sikkerhed i budgettet.

Ved el med variabel pris følger elprisen den daglige markedspris. I perioder med meget vind falder den variable elpris, og du får altså billigere strøm ud af stikkontakten. En variabel pris er god, hvis du gerne vil spare, når markedsprisen er lav. Til gengæld er det lidt sværere at kende din præcise kWh-pris lang tid i forvejen. 

El til fast pris

Er til dig, der vil kende prisen pr. kilowatt-time, før du køber. På den måde er du fri for at bekymre dig, når elprisen svinger. Vi binder os nemlig til at give dig en skarp, låst pris i 12, 24 eller 36 måneder – afhængig af, hvilken aftale du har valgt.

Du får den viste elpris, og den er låst i hele aftaleperioden. Prisen er ekskl. distribution og energiafgifter. Priserne på transport af el og afgifter kan variere. Dem er vi nemlig ikke herrer over. De bliver sat af henholdsvis dit distributionsselskab og staten.

Altså kan prisen på din elregning variere, selvom din elpris er den samme. Og det gælder for alle elselskaber.

Hvor længe binder jeg mig?
Har du en elaftale med en fast pris pr. kilowatt-time, binder du dig i 5 måneder fra det tidspunkt, hvor du indgår aftalen. Herefter kan du opsige aftalen med én måneds varsel til udgangen af en måned.

Når din aftale med Basis El med fast pris udløber, kan du selv bestemme, om du vil indgå en ny aftale med fast pris pr. kilowatt-time, eller om du vil vælge en anden elaftale. Gør du ikke noget, overgår du automatisk til Basis El med variabel pris – vores mest populære aftale.

Mindsteprisen er 239,70 kr. (39,95 kr. pr. måned) i elabonnement, kWh-prisen for de kilowatt-timer, du forbruger, samt betaling for transport af el, offentlige forpligtelser og afgifter.

El til variabel pris

Er en elaftale, hvor din elpris ændrer sig i takt med markedsprisen på den nordiske elbørs, Nord Pool Spot.

Den viste kWh-pris bliver fastsat den sidste dag i en given måned. Prisen er et gennemsnit af indkøbsprisen på strøm, vi har betalt i løbet af den pågældende måned. Dertil kommer balancerings- og handelsomkostninger, vi betaler til Energinet.dk og Nord Pool Spot.

Da prisen på strøm bliver fastsat bagudrettet, kan den nå at ændre sig, inden vi begynder at levere el til dig.

Når vi begynder at levere el til dig, vil din elpris følge markedsprisen og skifte time for time. Du kender timeprisen pr. kilowatt-time for de næste 24 timer – så du kan måske bruge strømmen, når den er billigst.

Prisen pr. kilowatt-time er ekskl. transport og energiafgifter. Prisen for transport af el til dit hjem bestemmer dit distributionsselskab. Energiafgifter bliver sat af staten.

Aftalen kan tidligst starte 16 hverdage fra bestilling. Har du brug for at blive tilmeldt tidligere? Ring til os på 70 29 28 60.

Binder jeg mig, når jeg vælger variabel pris?
Nej. Du får el med variabel pris uden binding. Og du kan opsige din aftale med én måneds varsel til udgangen af en måned. Mindsteprisen er 39,95 kr. pr. måned i abonnement, prisen for dit løbende forbrug af el i opsigelsesperioden samt transport af el og afgifter.

Hvad er billigst? El til variabel eller fast pris?

Det skifter… En gang om ugen opdaterer vi den faste elpris, og så kan du se, hvad der er billigst. Du kan vælge, om din pris pr. kilowatt-time skal følge Nord Pools Spots elpris, eller om den skal være fast. Det kan være en god idé at vælge variabel elpris, hvis du over tid vil vælge en pris så tæt på indkøbsprisen som muligt. Med Fastpris får du en fast elpris pr. kilowatt-time i et helt år. Det er en rigtig god idé, når prisen er lav, men knapt så fedt, hvis prisen er høj. Så brug din sunde fornuft, når du vælger elaftale.

Hvorfor købe el hos Andel Energi?

Der er ingen elhandelsselskaber, der kan give dig 100 % vindstrøm i stikkontakten. Al strøm – både grøn strøm og mindre grøn strøm – bliver nemlig blandet sammen i elnettet, inden det kommer hjem til dig.

Når der bliver produceret vindstrøm fra vindmøller, modtager elproducenten et grønt certifikat. Et certifikat kan kun bruges én gang. Det dokumenterer, at der bliver leveret vindstrøm til det danske elnet.

Vi køber så grønne certifikater fra danske havvindmøller. På den måde kan vi garantere, at alle vores privatkunders årlige elforbrug bliver dækket af vindstrøm fra danske havvindmøller.

Få overblikket over dit forbrug med vores app Andel Energi

Som kunde hos os får du også adgang til vores app Andel Energi. Her kan du følge dit forbrug time for time og se prisen på el for det kommende døgn – så kan du måske bruge strømmen, når den er billigst. Du kan også se, hvornår strømmen er mest klimavenlig og skåne miljøet, hvis du kan udskyde tøjvasken eller støvsugningen til det mest klimavenlige tidspunkt.

Hent Andel Energi

I appen Andel Energi kan du følge dit forbrug og se, hvor klimavenlig strømmen er nu og frem til midnat. Måske kan du både spare penge og CO2.

Hvordan skifter jeg til Andel Energi?

Det er nemt at skifte til el fra os. Først beslutter du dig for, hvilket produkt du ønsker – el til fast eller el til variabel pris. Herefter udfylder du dine kontaktoplysninger og bekræfter bestillingen. Når din tilmelding er blevet behandlet hos os, får du en mail med leveringsbetingelser, og så behøver de fleste ikke gøre mere. Hvis du har en fjernaflæst måler, så trækker vi selv en aflæsning fra din elmåler, men har du en ældre elmåler, så vil dit netselskab bede dig om en aflæsning.

Du kan læse mere om at skifte elselskab her.

Hvad er en kilowatt-time?

Vores elforbrug opgøres i kilowatt-timer (kWh). Men hvad er en kilowatt-time egentlig for en størrelse?

  • k står for kilo eller, som i dette tilfælde, 1.000
  • W står for watt, og er et udtryk for den effekt, et apparat yder, når det er tændt
  • h er en forkortelse for ”hour”, der er det engelske ord for time.

1 kWh er altså det samme som 1.000 watt i en time. Bruger du 1.000 watt i en time, har du brugt 1 kWh. Eksempelvis bruger en elkedel med en effekt på 2.000 watt 2 kWh, hvis den står tændt i 1 time.

Det svinger fra apparat til apparat, hvor mange watt de bruger i timen. Derfor er det vigtigt, at du er mest opmærksom på de apparater, der sluger mest strøm. Det er nemlig her, du kan spare flest kilowatt-timer.

Hvor mange kWh bruger du om året?

Energiforbruget i en husstand afhænger af flere ting – for eksempel antallet af beboere, hvilke opvarmningskilder du bruger og ikke mindst dine energivaner.

Fire personer i en husstand vil gennemsnitligt have et samlet, årligt elforbrug på 5.181 kilowatt-timer.

Tag temperaturen på dit strømforbrug

Vil du gerne se, hvad der er et højt og lavt elforbrug i husstande, der ligner din, så kan du tage vores gratis eltjek.

Hos Andel Energi vil vi gerne hjælpe dig med at spare på dit forbrug. Der er rigtig meget, du kan gøre for at skrue ned for dit kilowatttime-forbrug. Du kan eksempelvis slukke for dine elektriske apparater og sikre, at de ikke står på standby. Apparater med standby-forbrug er nogle af de største kilowatttime-slugere. Derfor er det et nemt sted at starte, hvis du gerne vil skrue ned for dit forbrug af kilowatttimer.

Hvis du vil spare penge, kan du også tænke over, hvornår du bruger dine apparater. Noget så simpelt som at vaske tøj og have opvaskeren kørende om natten kan spare dig for mange penge på din elregning.

Du finder flere gode råd til at spare penge på din elregning lige her.