Gå til indhold

Skift fra oliefyr til varmepumpe

Har du et oliefyr, og overvejer du at skifte opvarmningsform? Det kan vi godt forstå, for der er nemlig flere fordele forbundet med at skifte. Her på siden har vi samlet alt, du skal vide om at skifte oliefyret ud med en ny varmepumpe. Du kan blive klogere på både fordelene, økonomien og processen ved den moderne varmekilde. 

Derfor bør du skifte fra oliefyr til varmepumpe  

Flere og flere vælger at skifte oliefyret ud med en varmepumpe. Og det er ikke uden grund, for der er mange fordele forbundet med at udskifte oliefyret med en varmepumpe – enten en jordvarmepumpe eller en luft til vand-varmepumpe. Vi har samlet nogle af de væsentligste grunde til, hvorfor du bør overveje at udskifte dit oliefyr ud med en varmepumpe.  

  1. CO2-venlig løsning: Et oliefyr udleder væsentligt mere CO2. Varmepumper udnytter varmeenergien fra omgivelserne som eksempelvis luften eller jorden og generer varmt brugsvand og boligopvarmning. På den måde reducerer en varmepumpe CO2-udledningen betydeligt sammenlignet med et oliefyr, som bruger fossile brændstoffer. 
  1. Energieffektivt alternativ: En anden fordel ved at skifte fra oliefyr til varmepumpe er, at varmepumper har et lavere energiforbrug og dermed også lavere omkostninger for dig som boligejer. Varmepumper er mere energieffektive end oliefyr, og det betyder, at du kan spare penge på din årlige varmeregning ved at skifte. 
  1. Boligen stiger i værdi: Du kan også forbedre energimærkningen af din bolig ved at skifte, og det kan resultere i en højere værdi af boligen. En bedre energimærkning er attraktiv for potentielle købere, og det kan derfor være en god investering at skifte til en varmepumpe, hvis du har planer om hussalg.
  1. Driftssikker løsning: Varmepumper er generelt mere driftssikre sammenlignet med oliefyr. De kræver mindre vedligeholdelse og er mere stabile i deres funktion. Varmepumpen er selvregulerende, og det betyder, at den konstant tilpasser sig de aktuelle forhold og sørger for en stabil og konstant varme i huset. 
  1. Udfasning af oliefyr: Staten har besluttet, at oliefyret skal udfases, og det betyder, at det på sigt faktisk bliver nødvendigt at skifte til en anden opvarmningsform. Og her er varmepumpen et oplagt valg.  
  1. Langsigtet investering: En varmepumpe er også en langsigtet investering, da den typisk har en lang levetid. Det betyder, at du over lang tid vil kunne nyde godt af fordelene ved at have en varmepumpe. 
  1. Tilskudsmuligheder: Sidst men ikke mindst er der en tilskudsordning for boligejere, der ønsker at skifte fra oliefyr til varmepumpe. Det kan gøre investeringen endnu mere attraktiv, da tilskuddet kan hjælpe med at dække en del af udgifterne ved at skifte til en varmepumpe. Du kan også få reduceret din elafgift på alt elforbrug over 4.000 kWh om året når du skifter til varmepumpe. 

Bestil din nye varmepumpe hos os 

Lyder en varmepumpe som en god løsning for din husholdning? Vi sidder klar til at tale varmepumpe med dig. Sammen med vores datterselskab Enova Energy tilbyder vi rådgivning og komplet installation af din varmepumpe, og vi hjælper dig trygt igennem hele processen – lige fra rådgivning til installation og den efterfølgende drift.  

Skift fra oliefyr til varmepumpe: Få et overblik over økonomien 

Hvis du overvejer at skifte fra oliefyr til varmepumpe, så er det vigtigt at have et godt overblik over økonomien i din beslutning. Det er nemlig en større investering at skifte til en varmepumpe, men faktisk er der flere økonomiske fordele, der kan gøre investeringen ekstra attraktiv. 

Der er nemlig en række tilskudsmuligheder, der kan hjælpe dig med at dække en del af udgifterne. Du kan f.eks. tjekke op på, om du er berettiget til at få tilskud fra enten bygningspuljen, afkoblingspuljen eller skrotningsordningen. Vær dog opmærksom på, at du skal have godkendt dit tilskud, inden du både køber og aftaler installationen af din varmepumpe. Ellers bortfalder din ret til tilskuddet. Læs mere om tilskud til varmepumper her

Sådan skifter du fra oliefyr til varmepumpe 

At skifte fra oliefyr til varmepumpe er en god investering for både miljøet og din pengepung. Vi har samlet et overblik over processen, så du ved, hvad der skal til for at gennemføre skiftet. 

  1. Vælg en type varmepumpe, der passer til din bolig: Det første skridt i processen er, at du skal vælge en varmepumpe, der passer til din boligs behov. Der findes forskellige typer varmepumper, såsom en luft til vand-varmepumpe, en luft til luft-varmepumpe og en jordvarmepumpe. Læs mere om de forskellige typer her.  
  1. Fjern dit oliefyr: Det næste skridt er at få fjernet dit gamle oliefyr. Det er typisk forbundet med større omkostninger, og det bør gøres af en professionel. Kontakt derfor en autoriseret virksomhed, der er specialiseret i opgaven. 
  1. Installation af varmepumpe og tilhørende udstyr: Når du har valgt den rette varmepumpe og fjernet dit nuværende oliefyr, skal varmepumpen installeres af en autoriseret installatør. Installatøren vil sørge for at opsætte varmepumpen korrekt og tilslutte den til dit eksisterende varmesystem.  

Prøv vores varmepumpe-beregner  

En af de mange fordele ved at anskaffe en varmepumpe er den årlige besparelse på din varmeregning. Men hvor meget kan du egentlig spare? Hvis du gerne vil have et estimat på, hvad en varmepumpe egentlig vil koste dig, og hvad du kan forvente at spare årligt – både i kroner og CO2 – så kan du prøve vores varmepumpe-beregner. Beregneren kan let give dig et overblik over, hvilken betydning det har for din økonomi, hvis du skifter fra oliefyr til varmepumpe. Beregneren giver også et overslag for prisen på en varmepumpe og installation.