Gå til indhold

Nu kan du bestille en varmepumpe hos os

På udkig efter varmepumpe? Vi hjælper dig godt i mål. Fortæl os, hvor du bor, og få et tilbud på en varmepumpe, der passer til dig og dine behov.

Gode råd, før du køber varmepumpe

Få vores bedste råd, så du er godt klædt på, inden du går ud for at finde en varmepumpe. Det behøver ikke være så svært, som folk siger. 

Køb trygt din varmepumpe hos os

Sammen med vores datterselskab Enova Energy har vi fokus på at hjælpe dig trygt igennem hele processen før, under og efter køb og installation af din varmepumpe.

Kan du få tilskud til varmepumpe?

Har du planer om at få installeret en varmepumpe, er der flere muligheder for at få hjælp til at få økonomien til at hænge bedre sammen. 

Vi er klar til at tale varmepumpe med dig

Er du klar til at komme i gang med en ny varmepumpe? Vi er klar ved telefonerne.

Ring på 72 11 80 88, så finder vi ud af det sammen.

Enova Energy – en del af Andel Energi

I samarbejde med vores datterselskab Enova Energy tilbyder vi rådgivning og sørger for alt det praktiske, når du skal have en varmepumpe sat op.

Enova Energy er autoriseret VVS-installatør med VE-godkendelse og montage-teams på centrale placeringer i hele Danmark.

Få energieffektiv opvarmning med en varmepumpe

Har du el-varme, oliefyr eller gasfyr hjemme hos dig, og overvejer du at skifte opvarmningsform? Så er en varmepumpe en god løsning. Med en varmepumpe kan du nemlig spare både penge og CO2.

I toppen af siden kan du teste, præcis hvor meget du kan spare med en ny varmepumpe, alt efter hvor du bor. Og besparelsen gælder altså både i kroner og CO2. Nedenfor kan du blive klogere på alt der handler om varmepumper.

Hvad er en varmepumpe?

Vidste du, at varmepumper sammen med fjernvarme er blandt de mest miljørigtige og økonomiske måder at opvarme boligen på? Måske ikke, men den er altså god nok. En varmepumpe er en lille enhed, der er designet til at omsætte energi til varme. Pumpen fungerer ved at udnytte den naturlige energi, der allerede er i luften eller jorden omkring os. Ved hjælp af en såkaldt kompressor bliver energien derefter omsat til både varme og varmt vand, som du kan bruge hjemme hos dig.

Faktisk kan du sammenligne en varmepumpe med et omvendt køleskab. Hvor et køleskab bruger en kompressor til at tage energi ud af luften i køleskabet, så tager varmepumpens kompressor energi fra luften eller jorden. Og det er netop denne energi, som kompressoren omdanner til varme, som du kan bruge i din bolig – eksempelvis til varme i gulvet og varmt vand i hanerne. På den måde kan en varmepumpe altså erstatte andre opvarmningsformer som el-varme, oliefyr eller gasfyr.

Bliv klogere på de forskellige typer af varmepumper nedenfor. 

Forskellige typer varmepumper

Vi skelner mellem tre forskellige varmepumper:

  • Luft til vand varmepumper
  • Luft til luft varmepumper
  • Jordvarmepumper

En luft til vand varmepumpe bruger den omgivende luft til både opvarmning og varmt brugsvand i helårshuse. Luft til vand-varmepumper fungerer bedst sammen med et centralvarmesystem, som gennem rør fører den varme luft til radiatorer eller gulvvarme. 

En luft til luft varmepumpe kan ikke lave varmt brugsvand, og dermed kan denne type varmepumpe ikke erstatte et olie- eller gasfyr. Af den grund fungerer luft til luft-varmepumper også bedst som en supplerende varmekilde i helårshuse eller sommerhuse. 

En jordvarmepumpe er den mest energieffektive varmepumpe, men den kræver også en større investering i installationen, da du skal bruge et stort udeareal til jordvarmeanlægget. 

Fordele ved en varmepumpe

Overvejer du varmepumpe?

Lyder en varmepumpe som en opvarmningsform for dig? Så tag testen, og se, hvor meget du kan spare.

Ring på 72 11 80 88, og få et tilbud

Sammen med vores datterselskab Enova Energy gør vi alt for at sikre, at du føler dig velinformeret, og at du får en tryg oplevelse – både før, under og efter installation. Vi tilbyder nemlig rådgivning og sørger for alt det praktiske, når du skal have sat en luft til vand varmepumpe op. Enova Energy er autoriseret VVS-installatør med VE-godkendelse og montage-teams på centrale placeringer i hele Danmark.

Det skal du være opmærksom på

Selvom der er en lang række fordele ved at erstatte traditionelle opvarmningsformer med en varmepumpe, så er der også en række faktorer, som du bør være opmærksom på, inden du køber.

  • Anlægget er ikke CO2 neutralt. Først og fremmest er det vigtigt at huske på, at selvom en varmepumpe er energieffektiv og miljørigtig, er den ikke CO2-neutral. Den energi, som varmepumpen bruger, stammer nemlig fra elnettet, der i mange tilfælde stadig er baseret på fossile brændstoffer. 
  • En jordvarmepumpe kræver et stort udeareal. Hvis du overvejer at investere i en jordvarmepumpe, er det også vigtigt at huske på, at anlægget kræver et stort udeareal. Det kan derfor være en udfordring, hvis du bor i et område med begrænset plads. 
  • En varmepumpe virker bedst, hvis din bolig er godt isoleret. Det er vigtigt at være opmærksom på, at varmepumpens effektivitet afhænger af, hvor godt din bolig er isoleret. Jo bedre huset er isoleret, jo mindre varme skal pumpen nemlig flytte. Ved at have et velisoleret hus kan du altså udnytte varmepumpen optimalt.
  • Varmepumper kan støje. Sidst men ikke mindst så slipper du ikke helt for støj, hvis du investerer i en varmepumpe. Det er derfor vigtigt at overveje, hvor du placerer varmepumpen, så den generer mindst muligt, og her skal du både indtænke varmepumpens udedel og varmepumpens indedel. Prøv også Energistyrelsens støjberegner for varmepumper her.

Få overblik over økonomien 

Hvis du skifter til en varmepumpe, så vil det påvirke din økonomi på flere måder. Du sparer på varmeregningen, men der er også en række startomkostninger forbundet med at installere en varmepumpe. Vær opmærksom på:

  1. Om du kan få tilskud. Hvis du har planer om at få installeret en varmepumpe, så kan du søge om at få energitilskud. Vær dog opmærksom på, at du skal have godkendt dit tilskud, inden du køber og aftaler installationen af varmepumpen. Læs mere om tilskud til varmepumper her.
  1. Om du kan få refunderet din elafgift. Hvis din primære opvarmning kommer fra el, så kan du også søge om reduktion af elafgiften – og det gælder både for din helårsbolig og dit sommerhus. Læs mere om, hvem der kan få nedsat elafgiften her.
  2. Lovpligtige servicetjek. Det er lovpligtigt, at varmepumper skal serviceres én gang om året, og som kunde hos Andel Energi kan du lave en serviceaftale med vores datterselskab Enova Energy. De sørger for, at din varmepumpe bliver vedligeholdt og serviceret hvert eneste år. Læs mere om serviceaftaler her.