Gå til indhold
Spar penge på din el med en varmepunpe fra Andel Energi

Kan varmepumpe betale sig for dig?

Overvejer du varmepumpe? Tag vores beregner og find ud af. om det kan være en god løsning for dig.

Kom godt i gang med din varmepumpe

Vi hjælper dig hele vejen. Fra de første spæde tanker om en luft til vand varmepumpe, til du er godt i gang med at spare på din varmeregning med din nye varmepumpe.

Rådgivning om valg af luft til vand varmepumpe

Vi klarer installationen fra A-Z

Serviceaftale til din varmepumpe

Hvorfor vælge en varmepumpe fra os?

 • Vi leverer bedst-i-test luft til vand varmepumper

 • Du får en totalløsning, der passer til netop din bolig

 • Vi leverer og installerer inden for 4-6 uger

Du får nogle af de bedste
produkter på markedet

Hos os får du en varmepumpe af høj kvalitet og bedst-i-test løsninger fra førende producenter som Bosch, DVI og Vaillant.

Luft/vand varmepumper

Totalløsning til boligvarme og brugsvand

Effektive og lydsvage bedst-i-test modeller

Installationstid 1-2 dage

Mærker: Bosch, Vaillant og DVI

Komplet løsning fra

117.900 kr.

Jordvarme

Totalløsning til boligvarme og brugsvand

Vandret anlæg eller lodret boring

Installationstid: 2-3 dage

Mærker: Bosch, Vaillant og DVI

Komplet løsning fra

159.800 kr.

Jeg kan ikke gøre andet end at skamrose. Jeg har jo haft en super god oplevelse med installationen af vores nye varmepumpe gennem Andel Energi og Enova Energy” Martin, Varmepumpeejer

Enova Energy – en del af Andel Energi

I samarbejde med vores datterselskab Enova Energy tilbyder vi rådgivning og sørger for alt det praktiske, når du skal have en varmepumpe sat op.

Enova Energy er autoriseret VVS-installatør med VE-godkendelse og montage-teams på centrale placeringer i hele Danmark.

Få rådgivning – ring 72 11 80 88

Eller bliv ringet op af en af vores dygtige rådgivere. Så får vi en uforpligtende snak om din bolig, dine behov og dine muligheder for en luft til vand varmepumpe.

Prøv vores beregner

Fortæl os, hvor du bor, så henter vi oplysninger om din bolig og beregner, hvor meget du kan spare med en luft til vand varmepumpe.

Mere om varmepumper

Få energieffektiv opvarmning med en varmepumpe

Har du el-varme, oliefyr eller gasfyr hjemme hos dig, og overvejer du at skifte opvarmningsform? Så er en varmepumpe en god løsning. Med en varmepumpe kan du nemlig spare både penge og CO2. Faktisk kan en varmepumpe give dit varmeforbrug en besparelse på helt op til 60% alt efter hvilken opvarmningsform du har i dag.

I toppen af siden kan du teste, præcis hvor meget du kan spare med en ny varmepumpe, alt efter hvor du bor. Og besparelsen gælder altså både i kroner og CO2. Og nedenfor kan du blive klogere på alt det der med varmepumper.

Hvad er en varmepumpe?

Vidste du, at varmepumper sammen med fjernvarme er blandt de mest miljørigtige og økonomiske måder at opvarme boligen på? En varmepumpe er en lille enhed, der er designet til at omsætte energi til varme. Pumpen fungerer ved at udnytte el sammen med den naturlige energi, der allerede er i luften eller jorden omkring os. Ved hjælp af en såkaldt kompressor bliver energien derefter omdannet til både varme og varmt vand, som du kan bruge hjemme hos dig.

Faktisk kan du sammenligne en varmepumpe med et omvendt køleskab. Hvor et køleskab bruger en kompressor til at tage energi ud af luften i køleskabet, så tager varmepumpens kompressor energi fra luften eller jorden. Og det er netop denne energi, som kompressoren omdanner til varme, som du kan bruge i din bolig – eksempelvis til varme i gulvet og varmt vand i hanerne. På den måde kan en varmepumpe altså erstatte andre opvarmningsformer som el-varme, oliefyr eller gasfyr.

Bliv klogere på de forskellige typer af varmepumper nedenfor.

Forskellige typer varmepumper

Vi skelner mellem tre forskellige varmepumper:

 • Luft til vand-varmepumper
 • Jordvarmepumper
 • Luft til luft-varmepumper

En luft til vand-varmepumpe bruger den omgivende luft til både opvarmning og varmt brugsvand i helårshuse. Luft til vand-varmepumper fungerer bedst sammen med et centralvarmesystem, som gennem rør fører den varme luft til radiatorer eller gulvvarme. 

En jordvarmepumpe er den mest energieffektive varmepumpe, men den kræver også en større investering i installationen, da du skal bruge et stort udeareal til jordvarmeanlægget.

En luft til luft-varmepumpe kan ikke lave varmt brugsvand, og dermed kan denne type varmepumpe ikke erstatte et olie- eller gasfyr. Af den grund fungerer luft til luft-varmepumper også bedst som en supplerende varmekilde i helårshuse eller sommerhuse.

Fordele ved en varmepumpe

En varmepumpe er en populær opvarmningsform, og der er flere gode grunde til at erstatte dine el-radiatorer eller dit olie- eller gasfyr med en varmepumpe. Og disse fordele dykker vi ned i herunder.

 • Spar på varmeregningen: En varmepumpe bruger betydeligt mindre energi end traditionelle opvarmningsmetoder som el-varme, olie eller gas. Varmepumper skaber nemlig 3,5 gange mere energi end de får tilført, da de udnytter varmeenergien fra luften. Det betyder altså, at du sparer på din varmeregning hver måned. Der er dog visse startomkostninger forbundet med at installere en varmepumpe, men besparelsen på varmeregningen betaler altså stille og roligt for investeringen. 
 • Få klimavenlig opvarmning. En varmepumpe er også et CO2-besparende alternativ til opvarmning af både bolig og brugsvand, hvis du i dag bruger el, olie eller gas. Og det gælder, uanset om du installerer en luft til vand-varmepumpe eller en jordvarmepumpe. En varmepumpe udnytter nemlig den energi, der allerede er i luften eller jorden omkring os. Ved at vælge en varmepumpe til din bolig sparer du altså også en hel del CO2.
 • Nem og driftssikker opvarmningsform. Udover at være en økonomisk og energirigtig løsning, så er alle varmepumper også nemme og driftssikre. De kræver nemlig minimal vedligeholdelse, og idet anlægget kører helt af sig selv, skal du hverken bestille olie eller fylde brændsel på.
 • Forbedret energimærke og salgspris. Vidste du, at en varmepumpe også kan have en positiv effekt på energimærket på dit hus? Idet en varmepumpe reducerer dit energiforbrug og dermed også dine udgifter til varme, så kan det bidrage til at forbedre dit energimærke på dit hus. Og hvis du overvejer at sælge dit hus, kan en varmepumpe også være med til at øge salgsprisen, for potentielle købere er ofte mere villige til at betale for et energieffektivt hus med et højt energimærke.

Alt i alt er der altså en lang række fordele ved at skifte til en varmepumpe. Den reducerer dine varmeudgifter, giver dig en klimavenlig og driftssikker opvarmningsform og forbedrer både dit energimærke og en eventuel salgspris.

Få overblik over økonomien 

Hvis du skifter til en varmepumpe, så vil det påvirke din økonomi på flere måder. Du sparer på varmeregningen, men der er også en række startomkostninger forbundet med at installere en varmepumpe. Vær opmærksom på:

 1. Om du kan få tilskud. Hvis du har planer om at få installeret en varmepumpe, så kan du søge om at få energitilskud. Vær dog opmærksom på, at du skal have godkendt dit tilskud, inden du køber og aftaler installationen af varmepumpen. Læs mere om tilskud til varmepumper her.
 1. Om du kan få refunderet din elafgift. Hvis din primære opvarmning kommer fra el, så kan du også søge om reduktion af elafgiften – og det gælder både for din helårsbolig og dit sommerhus. Læs mere om, hvem der kan få nedsat elafgiften her.

Lovpligtige servicetjek. Det er lovpligtigt, at varmepumper skal serviceres én gang om året, og som kunde hos Andel Energi kan du lave en serviceaftale med vores datterselskab Enova Energy. De sørger for, at din varmepumpe bliver vedligeholdt og serviceret hvert eneste år. Læs mere om serviceaftaler her.

Spar penge på din el med en varmepunpe fra Andel Energi

Vi sørger for det hele

Sammen med vores datterselskab Enova Energy gør vi alt for at sikre, at du føler dig velinformeret, og at du får en tryg oplevelse – både før, under og efter installation. Vi tilbyder nemlig rådgivning og sørger for alt det praktiske, når du skal have sat en varmepumpe op. Enova Energy er autoriseret VVS-installatør med VE-godkendelse og montage-teams på centrale placeringer i hele Danmark.