Gå til indhold

Hvor tit får jeg en regning?

Det korte svar er: Du får en regning hver måned.

Det skal være så enkelt som muligt for dig at forstå din regning. Som kunde i Andel Energi får du derfor en regning hver måned for den strøm, du brugte i sidste måned.

Alle kunder har nu fået brev/mail om skiftet til månedsbetaling

Tre måneder inden du er overgået til månedsbetaling, har du fået besked om ændringen pr. brev eller mail. Alle kunder har fået besked mellem april og november 2023. Det er ikke muligt at gå tilbage til kun at få en regning hvert kvartal.

Du betaler først for din strøm, når du har brugt den

Du har altid kun betalt for den strøm, du har brugt, uanset hvordan dine regninger og betalinger har været skruet sammen. Men nu skal du først betale for din strøm, når du har brugt den.

Du får en regning hver måned for den strøm, du brugte i sidste måned – og den skal betales den første hverdag i måneden efter. Ganske enkelt. Så når månedens regninger er betalt, ved du, hvor meget du har tilbage til resten af måneden.

Her er nogle af fordelene ved at få en regning hver måned:

  1. 1.

    Din regning bliver mere enkel og overskuelig

  2. 2.

    Du slipper for forudbetaling og kvartalsregninger

  3. 3.

    Sparer du på strømmen eller flytter dit forbrug, kan du hurtigere mærke det på din regning

For dig der har gas

Som månedsafregnet gaskunde betaler du stadig aconto. Og dit forbrug opgøres efter hvert kvartal i forhold til dine månedlige acontobetalinger. I det enkelte kvartal får du derfor i alt 3 regninger (2 aconto-regninger + 1 opgørelse/regning).

Du betaler altså aconto 2 måneder, og den 3. måned får du så en samlet opgørelse for dit faktiske forbrug i de 2 foregående måneder samt en ren opgørelse for dit faktiske forbrug den 3. måned. Du kan læse mere om dine gasregninger her.

Skift til en gebyrfri betalingsform og spar penge

Hyppigere regninger kan betyde flere betalingsgebyrer. Men heldigvis kan du selv vælge, hvordan du vil betale dine regninger. Og du har altid mulighed for at vælge en gebyrfri betalingsform.

Min side eller i appen kan du altid skifte din betalingsform. Vælger du kortbetaling, så koster det ikke noget at betale din regning – og din regning vil automatisk blive betalt hver måned, så du kan bruge tiden på noget sjovere.

Bliv klogere på månedsbetaling

Få hjælp til at forstå, hvorfor du får dine regninger hver måned.

Denne video gav mig svar på mine spørgsmål

Har du solceller og/eller elvarme?

Så får du også en regning hver måned. Men det er ikke sikkert, at du først betaler for din strøm, når du har brugt den. Nogle kunder med solceller kan nemlig kun betale aconto – det afhænger af, hvilken afregningsgruppe dit solcelleanlæg er godkendt til. Du kan læse mere om afregningsgrupper her

Har du kun elvarme og betaler aconto i dag, så kan du godt skifte til først at betale for din strøm, når du har brugt den. Ring til os på 70 29 29 29 og hør mere.

Få hjælp til at forstå din regning

Vi ved det godt. Elregningen er ikke altid lige nem at forstå – særligt ikke hvis den måske ser lidt anderledes ud, end den plejer. Men husk, at du altid kan få hjælp til at forstå din elregning her

Spørgsmål og svar