Hvordan regner I min regning ud?

Indrømmet, det kan være svært at gennemskue, hvordan vi regner dit forventede elforbrug ud. Men i virkeligheden er det ikke så mystisk, som det måske tager sig ud.

Du betaler forud for dit elforbrug. Derfor opkræver vi dig for den strøm, som vi regner med, du vil bruge. Vi tager udgangspunkt i det forventede årsforbrug, som vi beregner på baggrund af det strømforbrug, du har haft året før. Dette gøres ganske enkelt ved, at vi regner med, at du bruger lige så meget – eller lige så lidt – strøm som i det forgangne år.

Vi fordeler dog ikke forbruget ligeligt henover året. Typisk er din regning højere om vinteren end om sommeren. Det er fordi, den gerne skal afspejle den måde, du bruger din strøm på.

Du kan finde din regning på Min side, og se hvordan vi regner den ud.

Elforbruget er som showbizz. Det går op og ned.

Sådan fordeler forbruget sig typisk hen over året for en familie på fire.

Grafik

Som du kan se af eksemplet ovenfor, bruger man typisk mere strøm i de mørke måneder, hvor vi er mere indenfor. Så bliver der tændt for lys, skærme og andet hygge. Om sommeren er vi meget mere udenfor. Og dér er der som bekendt ikke så mange stikkontakter.

Psst… Bor du i Radius Elnets område? Så er der en anden særlig grund til, at din elregning kan stige om vinteren. Fra oktober til marts er der nemlig tryk på elnettet, som forsyner over en million elkunder i Københavnsområdet, Nordsjælland og dele af Midtsjælland. Og så stiger tariffen, som du betaler for, at strømmen bliver transporteret hjem til dig. Det gør den for at sprede belastningen på elnettet. Det gælder i de sene eftermiddagstimer fra kl. 17 til kl. 20, hvor der bliver brugt ekstra meget strøm.

Tip: Hvis du skal svinge støvsugeren, kan det være en god ide at gøre det før kl. 17. Du kan også læne dig tilbage og vente til efter kl. 20. Flytter du dit forbrug fra de dyre til de billige timer, kan der nemlig være penge at spare! Læs mere om tariffer og afgifter her.

Følg dit forbrug

I appen Andel Energi kan du holde øje med dit forbrug time for time. Og se, hvornår strømmen er mest klimavenlig.