Gå til indhold

Hvad bruger du din energi på?

Vil du blive klogere på, hvilke strømslugere du har i hjemmet og hvordan dit energiforbrug fordeler sig? Læs med her på siden.

Test dit strømforbrug

Se, hvilke skyldige strømtyve du har i hjemmet. Og få gode råd til at spare lidt på strømmen.

Test dit gasforbrug

Se, om dit gasforbrug ligger over eller under gennemsnittet. Og få vores råd til, hvor du evt. kan spare.

Hvad koster det at bruge dine apparater?

Hvad gør en reel forskel på elregningen? Vi har lavet et redskab til dig, så du kan se, hvad det ca. koster dig at bruge de mest almindelige elapparater derhjemme.

Er du CO2-snedig og klimaklog?

Tjek, om du har styr på de små valg i hverdagen, der gør en forskel for CO2-udledningen.

Tjek om dine apparater er energirigtige

EU’s energimærkning viser, hvor meget energi et apparat bruger. Skalaen går fra A til G, hvor A er bedst. Hvis det er tid til udskifte vaskemaskinen, køleskabet eller støvsugeren bør du altid gå efter den mest energirigtige model. Bliv klogere på energimærkning og hvad du skal være opmærksom på, når du skal vælge dit nye apparat.

Se gennemsnitsforbrug

Dit forbrug af el, vand og varme afhænger af mange ting. Hvor mange I bor i boligen, om I har elvarme, hjemmearbejde eller andre særlige energivaner. Men bruger du mere, mindre eller det samme som andre, der ligner dig? Sammenlign dit forbrug med husstande, der ligner din og find ud af om dit strømforbrug er skruet helt op eller om der er fuldt blus på varmeregningen.

Kan du få tilskud, reduktion eller hjælp til finansiering?

Skift til varmepumpe?

Er du på jagt efter et alternativ til dit gamle olie- eller gasfyr, så er en energieffektiv varmepumpe måske den rette løsning til din bolig.

Finansiering af nyt gasfyr

Hvis du er gaskunde hos os, kan du få hjælp til lån og installering af nyt gasfyr på særlige gode vilkår.

Hvad er elafgift og kan jeg få reduceret den?

Elafgifter er en stor del af din elregning. Ligemeget hvilket elselskab du har. Her kan du læse mere om, hvad elafgift er, hvorfor vi betaler elafgift, og hvor stor en del af din elregning, der udgøres af skatter og afgifter.

Hvor får du din energi fra?

Vil du gerne vide mere om, hvor energien i din stikkontakt kommer fra, hvad en kilowatt er for en størrelse og hvad fremtidens energikilder er? Så læs mere her.

Hvordan bruger du din energi bedst?

Vil du tænde for de gode energivaner og få gode spareråd og værktøjer til at mindske dit forbrug til glæde for din pengepung og planeten? Tag et kig her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så lander vores bedste sparetips, viden om energiforbrug, nye tiltag, konkurrencer og grønne tilbud direkte i din indboks.