Gå til indhold

Hvad skal du huske, når du køber et solcelleanlæg?

Når du investerer i et solcelleanlæg, skal det tilmeldes hos dit netselskab inden du sætter det til. Det klarer vi for dig, hvis du køber solceller hos os. Når du køber solceller hos os, får du nemlig et link til en side, hvor du både tilmelder dig en elaftale og giver os lov til at tilmelde dit solcelleanlæg hos dit netselskab. Så slipper du selv for besværet.

Når dit anlæg er tilmeldt og sat op, får du et GSRN-nummer fra dit netselskab. Det skal du bruge, hvis du vil tilmeldes en produktionsaftale, hvor du kan sælge din overskudsstrøm. Det kan du gøre hos os – uanset om du har købt dit solcelleanlæg hos os eller ej.

Vi er produktionselleverandør

Det betyder, at du kan tilmelde dig en produktionsaftale hos os. Og så kan du sælge din overskudsproduktion fra dit solcelleanlæg til os. Så kan du altså tjene penge på den strøm, dit solcelleanlæg producerer, men som du ikke selv bruger.

Sådan tilmelder du dit solcelleanlæg til netselskabet, hvis du ikke får solceller fra os

Det er et samarbejde mellem dig, dit netselskab og elinstallatøren, som installerer dit solcelleanlæg. Heldigvis klarer netselskabet og elinstallatøren det meste. Se processen trin for trin: 

Sådan er processen

 1. 1.

  Du kontakter den elinstallatør, der skal installere dit solcelleanlæg.

 2. 2.

  Elinstallatøren tilmelder anlægget til dit netselskab. Elinstallatøren oplyser blandt andet anlæggets størrelse og stamdata samt teknisk dokumentation.

 3. 3.

  Netselskabet tjekker oplysningerne og dokumentationen. Er alt i orden, bliver sagen anvist og elinstallatøren modtaget et GSRN-nummer. Og så må elinstallatøren begynde at installere anlægget.

 4. 4.

  Elinstallatøren færdigmelder anlægget til netselskabet.

 5. 5.

  Netselskabet aktiverer din elmåler.

 6. 6.

  Når anlægget er installeret, og du har fået GSRN-nummeret fra din elinstallatør, skal du tilmelde dig en såkaldt produktionselleverandør. En produktionselleverandør køber den overskudsstrøm fra dit solcelleanlæg, du ikke selv kan bruge.

Hvorfor skal mit netselskab have besked?

Det er vigtigt for driften af elnettet i Danmark, at netselskaberne kender til alle anlæg, der kan påvirke spændingskvaliteten i nettet. Og det gør dit solcelleanlæg, når det producerer strøm til dig. 

Koster det penge at tilmelde solcelleanlægget hos mit netselskab?

Der er to udgifter, når du tilmelder dit nye solcelleanlæg til dit netselskab. 

 • Oprettelsesgebyr af Mikro VE-anlæg (solcelleanlæg) bliver opkrævet af dit netselskab. 
 • Hvis din måler skal skiftes til en summationsmåler, skal du også betale et målergebyr, som bliver opkrævet af din elleverandør. 

Prisen svinger fra netselskab til netselskab. 

Du bliver elkunde med solcelleanlæg

Når du får sat et solcelleanlæg op, så skal vi afslutte dit kundeforhold med en ekstraopgørelse. Dit kundeforhold fortsætter dagen efter som kunde med solcelleanlæg. 

Skal jeg have ny elmåler?

Oplysning om hvilken målertype du har, kan du få hos dit netselskab

En del kunder med solcelleanlæg etableret 2012 og årene frem kan have en målertype der hedder fasemåler. Har du denne form for elmåler, kan det måske svare sig for dig at få skiftet måleren til en summationsmåler. 

Retningslinjer og prisen for udskiftning af elmåleren, kan du se hos dit lokale netselskab. Alle nye solcelleanlæg skal have en summationsmåler installeret. 

Få rådgivning

Sammen med vores søsterselskab Andel Lumen gør vi alt for at sikre, at du får en tryg oplevelse – både før, under og efter installation af dit solcelleanlæg.

Tjen penge på din strøm

Hvad koster et solcelleanlæg? Kan det betale sig for mig? Og hvordan fungerer køb og salg af solcellestrøm?