Gå til indhold

Bliv klogere på solcelleanlæg

Et solcelleanlæg består af flere enheder. Her på siden kan du blive klogere på, hvad et solcelleanlæg består af, og hvordan det fungerer.

Hvorfor er solceller så populære?

Der er flere gode grunde til, at solceller er populære som aldrig før.

  1. Stigning i elforbrug: I takt med, at flere og flere ting i vores hverdag bliver el-drevne – biler, apparater og opvarmning til din bolig – er interessen for solceller steget markant.
  2. Prisen er faldet: Prisen på solceller er faldet meget indenfor de seneste 10 år – og de tjener hurtigere sig selv hjem end tidligere.
  3. Brug strømmen, når det passer dig: Det er også blevet muligt at få en batteripakke til dit solcelleanlæg. Så behøver du ikke at bruge strømmen i samme øjeblik, den bliver produceret. Så kan du “gemme” strømmen og oplade elbilen eller sætte opvaskeren over, når du kommer hjem fra arbejde eller i løbet af natten. Solcellerne producerer nemlig ofte mere strøm, end du kan bruge i løbet af dagen. Og derfor er der som regel nok strøm til at lade batterierne op til de mørke nattetimer.
  4. Vedvarende energi: Med et solcelleanlæg kan du producere din egen strøm. Så er du sikret miljøvenlig strøm i stikkontakten, når du bruger strøm fra dit solcelleanlæg. Det giver god samvittighed.

Hvordan fungerer et solcelleanlæg?

Et solcelleanlæg producerer elektricitet ved at udnytte solens stråler. Når solens stråler rammer solcellepanelerne, producerer de jævnstrøm. Jævnstrømmen ændres til vekselstrøm med hjælp fra en inverter, så strømmen kan bruges i dit hus.

Når anlægget producerer strøm til din bolig, falder dit behov for at købe den fra elnettet. Og i de perioder, hvor solen skinner meget og anlægget producerer mere eller tilsvarende dit forbrug, undgår du helt at betale for elektriciteten.

Hvis solcelleanlægget producerer mere end du har behov for, bliver den resterende strøm ført ud i elnettet, så andre kan bruge den, eller lagret i et solcellebatteri, så du selv kan bruge den senere på dagen.

Et solcelleanlæg kan være en god investering. Men hvor meget du kan spare, afhænger af flere ting. For eksempel elprisen og hvor meget strøm du bruger derhjemme. Derfor er det en god idé at få rådgivning om hvilket solcelleanlæg, der passer bedst til din bolig og dine behov.

Vi er produktionselleverandør

Det betyder, at du kan tilmelde dig en produktionsaftale hos os. Og så kan du sælge din overskudsproduktion fra dit solcelleanlæg til os. Så kan du altså tjene penge på den strøm, dit solcelleanlæg producerer, men som du ikke selv bruger.

Hvad består et solcelleanlæg af?

Et solcelleanlæg består af flere enheder. Vores produkter er af den højeste kvalitet, som er blevet gennemtestet og verificeret, så du får mest ud af den strøm, som dit anlæg producerer i mange år frem.

Solcellepaneler

Antallet af solcellepaneler afhænger af dit elforbrug og størrelse på tagflade. De måler hver ca. 166 cm i højden og 100 cm i bredden, og kan kobles sammen indtil du har den ønskede størrelse på anlægget.

Inverter

Til ethvert solcelleanlæg skal der bruges en eller flere invertere, for at konverterer jævnstrøm fra solcellepanelerne til vekselstrøm, så strømmen kan bruges i dit hjem.

Batteri

Batterier er en rigtig god investering, når du køber et solcelleanlæg. Her kan du nemlig lagre din overskydende strøm til senere brug. Det vil sige, at den strøm som bliver produceret i dagtimerne, kan gemmes til for eksempel madlavningen om aften eller elbilsopladningen om natten. Batterierne fås som moduler, og kan derfor skaleres alt efter behov og antal solcellepaneler.

Få rådgivning

Sammen med vores søsterselskab Andel Lumen gør vi alt for at sikre, at du får en tryg oplevelse – både før, under og efter installation af dit solcelleanlæg.

Se vores løsninger

Se, hvad du får, når du køber et solcelleanlæg hos os – fra solcellepaneler til produktionsaftale.