Gå til indhold

Overvejer du at få solceller?

Det kan være en god investering. Men før du bestiller dit solcelleanlæg, bør du undersøge en række forhold ved din bolig, der har betydning for, hvilket solcelleanlæg, der passer til dig.

Inden du køber solceller

Inden du køber dit solcelleanlæg, er der en række informationer om dit tag, som du skal have styr på:

  • Hvilken vej vender dit tag? Et nordvendt tag giver ikke så meget udbytte som et sydvendt.
  • Hvordan er bevoksningen omkring dit hus? Der må eksempelvis ikke være skyggegivende træer, som kaster skygge på panelerne året rundt.
  • Hvad er hældningen på dit tag? Hældningsgraden har betydning for udbyttet fra dit anlæg.
  • Har du stråtag? Du kan ikke sætte solceller på et stråtag, da der bliver for varmt under panelerne.
  • Er dit tag understrøget og uden undertag? Så skal du være forberedt på ekstraomkostninger, da understrøgne teglsten kan flække ved gennemboring.
  • Hvordan er tagets generelle tilstand? Tagets tilstand skal være så god, at det kan holde til anlægget de næste mange år.

Er du det mindste i tvivl, om dit tag kan holde til et solcelleanlæg, så er vi klar til at rådgive dig. Bliv ringet op af en rådgiver og få snak om dit hus og behov.

Skyggefrit året rundt?

Tag højde for skygge ved de forskellige årstider. Solcellepaneler er følsomme overfor skygge og producerer altså væsentligt mindre strøm, hvis de er placeret i skygge. Derfor kan du med fordel placere dem et sted med meget sol. Vær dog også opmærksom på, at skyggepåvirkningen ændrer sig henover året.

Udover at tjekke dit tag, bør du også tjekke lokalplanen. Lokalplanen kan nemlig begrænse dine muligheder for at sætte solceller op på dit hus. Derfor bør du tjekke om lokalplaner, fredninger og servitutter tillader dig at sætte solceller op på dit hus. Kontakt eventuelt kommunens tekniske forvaltning.

Lån til dine nye solceller?

Gennem vores søsterselskab Andel Ratio kan vi tilbyde dig en finansieringsløsning, så du kan låne penge til dine nye solceller. Lånet er helt uden udbetaling og med en fast rente i hele lånets løbetid.

Når dit solcelleanlæg er installeret

Når solcelleanlægget er monteret og installatøren har tilsluttet anlægget, er det installatøren, der tilmelder anlægget til dit Netselskab.

Herefter får vi i Andel Energi automatisk besked om, at solcelleanlægget er godkendt. Og vi sørger for, at du fremover kun bliver afregnet for de kilowatt-timer, du køber, når solcellerne ikke producerer nok til at dække dit aktuelle forbrug.

Hvordan får jeg betaling for den strøm, jeg ikke selv når at forbruge?

Du kan få betaling for eventuel overskudsproduktion hos en såkaldt produktionselleverandør. Andel Energi bliver produktionselleverandør i oktober 2023. Og så kan du tilmelde dig en produktionsaftale hos os, hvor du kan sælge din overskudsproduktion tilbage til os, så andre kan få gavn af den strøm, du ikke bruger.

Hvis du køber et solcelleanlæg hos os, skal du have en el- og produktionsaftale hos os.

Få rådgivning

Sammen med vores søsterselskab Andel Lumen gør vi alt for at sikre, at du får en tryg oplevelse – både før, under og efter installation af dit solcelleanlæg.

Tjen penge på din strøm

Hvad koster et solcelleanlæg? Kan det betale sig for mig? Og hvordan fungerer køb og salg af solcellestrøm?