Sådan er prisen for transport af el

Du betaler både for den strøm, du bruger, og for at få strømmen transporteret hjem til din bolig. Det er fuldstændig ligesom, når du køber en vare på nettet – der skal du også betale for at få leveret pakken hjem til din dør. Det samme gælder for strøm, uanset hvilket elselskab du har valgt, og elaftale du har. Læs mere om fordelingen af elprisen her.

Prisen for transport af strøm er fastlagt af dit netselskab og ikke af Andel Energi.

Nye priser

Netselskabernes varslede priser i september 2022 er baseret på prognoser, der har peget på høje elpriser i 2023. Efter årsskiftet er elpriserne faldet – og derfor sænker Cerius og Radius nu priserne fra den 1. marts 2023.

Find dit netselskab i listen nedenfor, og se, hvilken betydning ændringerne har for dig.

Nettarifferne er stadig baseret på den nye tarifmodel, som Forsyningstilsynet har godkendt gældende fra 1. januar 2023. Dvs. at priserne for transport af strøm er forskellig i løbet af døgnet. Udover de forskellige priser i løbet af døgnet, er priserne også højere i vinterhalvåret.

De nye tidsperioder for prisen på transport af strøm:

Formålet med den nye model er at understøtte den grønne omstilling og elektrificeringen af vores samfund. Flere og flere får for eksempel elbiler og varmepumper, og det gør det nødvendigt, at vi alle gør en ekstra indsats for at sprede vores elforbrug mere ud i løbet af døgnet og dermed undgå, at elnettet bliver overbelastet.  

Find dit netselskab

Du kan finde nettarifferne hos dit lokale netselskab.

Vælg dit netselskab, og se ændringerne for dig

Ofte stillede spørgsmål

Hent vores app

I appen Andel Energi kan du følge dit forbrug fordelt på timer, dage, uger, måneder og år, og få gode råd til, hvor du kan spare.

Få gode spareråd

Du er altid velkommen til at skrive til vores energirådgivere og få en snak om, hvordan du bedst kan spare på strømmen.