Gå til indhold

Sådan er prisen for transport af el

Du betaler både for den strøm, du bruger, og for at få strømmen transporteret hjem til din bolig. Det er fuldstændig ligesom, når du køber en vare på nettet – der skal du også betale for at få leveret pakken hjem til din dør. Det samme gælder for strøm, uanset hvilket elselskab du har valgt, og elaftale du har. Læs mere om fordelingen af elprisen her.

Prisen for transport af strøm – nettarif – er fastlagt af dit netselskab og ikke af Andel Energi.

Sommertarif vs. vintertarif

Vi går nu sommeren i møde på mere end en måde. Du er nemlig overgået til sommertariffer 1. april 2023. Sammenlignet med vintertarifferne er din pris på transport af strøm dermed lavere i højlast og spidslast perioderne. Find dit netselskab i listen nedenfor, og se hvilke nettariffer, der gælder for dig.

Nettarifferne er baseret på den nye tarifmodel, som Forsyningstilsynet har godkendt gældende fra 1. januar 2023. Dvs. udover de er lavere i sommerhalvåret, er priserne for transport af strøm også forskellig i løbet af døgnet.

Se tidsperioderne for prisen på transport af strøm:

Formålet med den nye model er at understøtte den grønne omstilling og elektrificeringen af vores samfund. Flere og flere får for eksempel elbiler og varmepumper, og det gør det nødvendigt, at vi alle gør en ekstra indsats for at sprede vores elforbrug mere ud i løbet af døgnet og dermed undgå, at elnettet bliver overbelastet.

Find dit netselskab

Du kan finde nettarifferne hos dit lokale netselskab.

Vælg dit netselskab, og se ændringerne for dig

Ofte stillede spørgsmål

Hent vores app

I appen Andel Energi kan du følge dit forbrug fordelt på timer, dage, uger, måneder og år, og få gode råd til, hvor du kan spare.

Få gode spareråd

Du er altid velkommen til at skrive til vores energirådgivere og få en snak om, hvordan du bedst kan spare på strømmen.