Vest Øst
Kr/kWh

Følg elprisen time for time. Live.

Se, hvad strømmen koster lige nu. Så får du overblik over, hvornår strømmen er billigst for dig, hvis du har en elaftale med en variabel pris, der skifter time for time. Måske kan det betale sig at smække benene op og vente en time med at svinge støvsugeren?

Om transport og afgifter

Priserne her på siden, er de rene elpriser uden transport og afgifter.

Vil du se priserne med transport og afgifter, kan du logge ind på Min Side

Det er desværre ikke muligt at vise priser for transport og afgifter på grafen. I stedet kan du regne med, at du skal lægge 1,59 kr. til den viste kilowatttimepris, hvis du bor Radius Elnets område område. Prisen varierer alt efter, hvilket område du bor i. Læs mere om, hvordan prisen på din el fordeler sig.

Og et tip fra os. Hos de fleste netselskaber er transport-tariffen typisk lidt højere mellem kl. 17 og 20 i vinterhalvåret. Så sætter du for eksempel vasketøjet over lidt tidligere på dagen eller senere på aftenen, kan der være penge at spare.

Lidt mere om diagrammet, når du trykker ‘Download’: Du kan hente de seneste data og se dem på din computer. Men de er kun tilgængelige i CSV-format, og det kan give lidt irritation. Der er rigtigt mange, som gerne vil se tallene i Excel, så her er en hurtig dansk guide i, hvordan du importerer CSV ind i Excel. Vi er ved at se på, om vi kan ændre formatet på filen imens.

Det spørger andre om

Har jeg timepriser?

Ja, hvis du har Basis El med Variabel Pris, bor i Radius Elnets område og har en digital fjernaflæst elmåler. Det har langt de fleste. Hvis du har timepriser, ændrer din kWh-pris sig time for time. Og du betaler for de kilowatt-timer, du bruger til den gældende timepris.

Hvis du ikke bor i Radius Elnets område, kan du finde dit lokale netselskab her.

Hvordan påvirker timepriser mine regninger?

Tidligere fik du 4 lige store regninger om året. Nu følger dine regninger dit forbrug hen over året. Derfor vil dine regninger være lidt lavere om sommeren. Og lidt højere om vinteren, hvor du typisk bruger mere strøm. I de kolde og mørke tider bruger vi typisk mere energi på varme og lys. Når elprisen skifter time for time kan du måske bruge strømmen, når den er billigst.

Kan jeg undgå at betale timepriser?

Ja. Vil du hellere have el med en fast pris, så kan du låse prisen i en periode. Så betaler du den samme pris pr. kilowatt-time, uanset hvornår du bruger strømmen. Ønsker du tryghed i budgettet og ingen overraskelser på elregningen, kan el til en fast kWh-pris være det bedste valg for dig.

Hvordan kan jeg bruge timepriser til at spare penge?

Flyt dit forbrug fra de dyre til de billige timer. kWh-prisen er oftest højere mellem kl. 17 og 20 i vinterhalvåret. Og den er for det meste lavere midt på dagen og om natten. Her er der nemlig oftest mindst belastning på elnettet – og så kan der være billige kilowatt-timer at hente.

Det kan selvfølgelig være svært at rykke aftensmaden, men måske vasketøjet kan vente til senere? Eller opvaskemaskinen kan køre, mens du er ude om dagen?

Hent vores app, Andel Energi, og gør det nemmere at holde øje med elprisen og dit forbrug. Og den er også propfyldt med sparetips. Vidste du for eksempel, at du bruger 3 gange så meget strøm, hvis du glemmer låget på gryden, når du laver mad?

Kan indkøbsprisen for kWh være under 0 øre?

Ja. Vildt ikke? Det sker mest om natten, når der bliver produceret mere energi fra vedvarende energikilder som vind og vand end vi kan bruge. Når du bruger strøm i en time, hvor prisen per kilowatt-time er under 0 øre, så bliver det selvfølgelig trukket fra din regning.

Hvad er en kWh? Og hvad koster den?

kWh er en forkortelse for kilowatt-timer, og det er den måleenhed, man typisk bruger for elektricitet. Ligesom kilometer er en måleenhed for længde og kilogram er en måleenhed for vægt. En kilowatt-time svarer til, at du har et apparat med 1000 watt tændt i en time. Kilo betyder nemlig 1000. Og watt svarer til den effekt, dit apparat har.

Din pris på el bliver opgjort pr. kilowatt-time. Hvis du har en elaftale med variabel pris, vil prisen på kilowatt-timer skifte time for time. Har du en elaftale med fast pris, er din kWh-pris låst i en periode. Og så skal du ikke bekymre dig om prisen stiger eller falder time for time.

Derfor er det svært at sige, hvad en kilowatt-time koster. Det afhænger af, hvor meget energi, der bliver produceret, og hvor meget vi bruger. Derfor er elprisen ofte lavest om natten, hvor der ikke er så stort pres på elnettet. Oveni den rene kWh-pris kommer der skatter og afgifter til staten samt betaling til dit netselskab. Du kan se, hvordan beløbet på din elregning er fordelt her.

Hvad bruger jeg mine kilowatt-timer på?

Mange af vores daglige huslige gøremål koster kilowatt-timer. Når vi skal lave mad, støvsuge, oplade telefonen eller trimme skægget, har vi gang i vores elektriske apparater. Du kan tage temperaturen på dit strømforbrug her og se, hvilke apparater, der er de største strømslugere i dit hjem.

Du kan også følge dit strømforbrug time for time i vores app Andel Energi. Så kan du få overblikket over, hvornår du bruger mest strøm! Du kan også se, hvornår strømmen er mest klimavenlig – så du kan bruge strømmen når den er billigst eller mest klimavenlig!

Hvordan kan jeg spare på elregningen?

Trænger din elregning til en slankekur? Vi skal nok hjælpe dig med at smide de overflødige kilo(watt)! Se alle vores gode sparetips her. Eller tag en snak med vores energirådgivere, der sidder klar til at hjælpe dig med, hvordan du kan spare på dit forbrug og få en lavere elregning.