Gå til indhold

TimeEnergi – priser time for time

Kl. er prisen
kr./kWh
kr./kWh

Vil du også have timepriser?

Har du ikke allerede en elaftale hos os, kan du nemt og hurtigt få det. Med en elaftale med timepris hos os, kan du måske spare penge på elregningen, hvis du bruger strømmen, når prisen er lavest.

Følg elprisen time for time. Live

Se, hvad strømmen koster lige nu. Så får du overblik over, hvornår strømmen er billigst for dig, hvis du har en elaftale med en variabel elpris, der skifter time for time.

Har du en elaftale med fast pris, koster en kilowatt-time det samme døgnet rundt i en periode. Men prisen for transport af strøm vil stadig variere over døgnet og året.

Log ind på Min side eller i appen, Andel Energi, for at se lige netop din elpris.

Du kan finde en oversigt over alle vores elaftaler og prisudviklingen her.

Er de viste priser med transport og afgifter?

I grafen kan du se elprisen både med og uden prisen for transport og afgifter for Radius Elnets område. Men prisen for transport og afgifter varierer alt efter, hvilket netselskab du har. Og hvilket netselskab du har, afhænger af, hvor du bor.

Som du kan se, er prisen for transport og afgifter højest mellem 17.00-21.00. Og det er den hos de fleste netselskaber. Derudover er transport-tariffen nu også højere i vinterhalvåret. Så sætter du for eksempel vasketøjet over lidt tidligere på dagen eller senere på aftenen, kan der være penge at spare.

Når du bestiller TimeEnergi, varierer din pris time for time. Med TimeEnergi kan du selv holde øje med din elpris og dit elforbrug i appen, Andel Energi. Så kan du planlægge, hvornår du skal bruge vaskemaskinen, oplade elbilen eller svinge støvsugeren.

Se din samlede elpris

Prisen for transport af el til din bolig varierer alt efter, hvilket netselskab du har. Vil du se din pris inkl. transport og afgifter? Så log ind på Min side eller i vores app, Andel Energi.

Godt at vide om TimeEnergi

5 spørgsmål andre stiller

1. Har jeg timepriser?

Ja, hvis du har aftalen, TimeEnergi. Din kWh-pris ændrer sig time for time. Og du betaler for de kilowatt-timer, du bruger til den gældende timepris.

2. Hvilken aftale har jeg?

Det kan du finde ud af ved at logge ind på Min Side eller ved at se i appen, Andel Energi. Gå ind under “Profil” og se under “Din aftale”.

3. Hvordan påvirker timepriser mine regninger?

Har du timepris følger dine regninger dit forbrug hen over året. Derfor vil dine regninger være lidt lavere om sommeren. Og lidt højere om vinteren, hvor du typisk bruger mere strøm. I de kolde og mørke tider bruger vi typisk mere energi på varme og lys. Når elprisen skifter time for time, kan du måske bruge strømmen, når den er billigst.

4. Hvordan kan jeg bruge timepriser til at spare penge?

Flyt dit forbrug fra de dyre til de billige timer. kWh-prisen er oftest højere mellem 17.00 og 21.00 i vinterhalvåret. Og den er for det meste lavere midt på dagen og om natten. Her er der nemlig oftest mindst belastning på elnettet. Og så kan der være billige kilowatt-timer at hente.

Det kan selvfølgelig være svært at rykke aftensmaden. Men måske vasketøjet kan vente til senere? Eller opvaskemaskinen kan køre, mens du er ude om dagen?

Hent vores app, Andel Energi, og gør det nemmere at holde øje med elprisen og dit forbrug. Den er også propfyldt med sparetips. Vidste du for eksempel, at du bruger 3 gange så meget strøm, hvis du glemmer låget på gryden, når du laver mad?

5. Kan indkøbsprisen for kWh være under 0 øre?

Ja. Vildt ikke? Det sker mest om natten, når der bliver produceret mere energi fra vedvarende energikilder som vind og vand, end vi kan bruge. Når du bruger strøm i en time, hvor prisen pr. kilowatt-time er under 0 øre, så bliver det naturligvis trukket fra din regning.

Hvad er en kWh? Og hvad koster den?

kWh er en forkortelse for kilowatt-timer, og det er den måleenhed, man typisk bruger for elektricitet. Ligesom kilometer er en måleenhed for længde. Og kilogram er en måleenhed for vægt. En kilowatt-time svarer til, at du har et apparat med 1000 watt tændt i en time.

Kilo betyder nemlig 1000. Og watt svarer til den effekt, dit apparat har.

Din elpris bliver opgjort pr. kilowatt-time. Hvis du har en elaftale med variabel elpris, vil prisen på kilowatt-timer skifte time for time. Har du en elaftale med fast elpris, er din kWh-pris låst i en periode. Og så skal du ikke bekymre dig, om elprisen stiger eller falder time for time.

Derfor er det svært at sige, hvad en kilowatt-time koster. Det afhænger af hvor meget energi, der bliver produceret, og hvor meget vi bruger. Derfor er elprisen ofte lavest om natten, hvor der ikke er så stort pres på elnettet. Oveni den rene kWh-pris kommer der skatter og afgifter til staten samt betaling for transport til dit netselskab. Du kan se, hvordan beløbet er fordelt på din elregning her.

Hvad bruger jeg mine kilowatt-timer på?

Mange af vores daglige huslige gøremål koster kilowatt-timer. Når vi skal lave mad, støvsuge, oplade telefonen eller trimme skægget, har vi gang i vores elektriske apparater. Du kan tage temperaturen på dit strømforbrug her og se, hvilke apparater, der er de største strømslugere i dit hjem.

Du kan også følge dit strømforbrug time for time i vores app, Andel Energi. Så kan du få overblikket over, hvornår du bruger mest strøm. Du kan også se, hvornår strømmen er mest klimavenlig.

Hvordan kan jeg spare på elregningen?

Trænger din elregning til en slankekur? Vi skal nok hjælpe dig med at smide de overflødige kilo(watt)! Se alle vores gode sparetips her. Eller tag en snak med vores energirådgivere. De sidder klar til at hjælpe dig med, hvordan du kan spare på dit forbrug og få en lavere elregning.

Elpriser varierer fra øst til vest

Uanset om du vælger en variabel elpris eller fast elpris, vil du opleve, at der er forskel på priserne mellem det østlige og det vestlige Danmark. Årsagen til det er, at kabelforbindelserne under Storebælt, der forbinder Øst og Vest, har begrænset kapacitet. Derfor har man på handelspladsen for el valgt at dele Danmark op i to områder med forskellige elpriser.

Forklaringen på dette er ganske enkel. Der bliver produceret mest vindstrøm i Vestdanmark. Og på grund af begrænsninger på kabelforbindelserne mellem Vestdanmark og Østdanmark, kan den producerede strøm ikke altid blive sendt til Østdanmark. Dermed er det primært Vestdanmark, der i perioder får mest gavn af den øgede produktion fra vindmøllerne. Og derfor vil der være en forskel i den aktuelle elpris mellem landsdelene. Oftest vil elprisen være billigst vest for Storebælt.

Den strøm vi importerer fra vores naboer i Tyskland skal også transporteres længere gennem kabler til Østdanmark. Og det påvirker også prisen i Østdanmark.

Dog er forskellene ikke store. Forskellen på elprisen vest for Storebælt og øst for Storebælt er få øre pr. kilowatt-time. Så det er altså ikke fordi, du får markant billigere strøm i Vestdanmark.

Hvad har indflydelse på vores elpriser?

Der er forskel på at anskue din elpris ud fra prisen pr. kilowatt-time og så den pris, du betaler for din elregning. Du kan selv gøre meget for at holde den samlede pris, du betaler for din strøm, nede. Men der er meget, der gør, at de aktuelle elpriser kan ryge i vejret. 

I slutningen af 2021 oplevede vi for eksempel, at elpriserne lå langt over det normale niveau. Dette skyldtes forskellige faktorer.

I Danmark får vi for eksempel meget strøm fra vedvarende energikilder. Men denne produktion er særligt afhængig af vejret. Og i 2021 manglede vi den rette kombination af vind og vejr for at kunne producere strøm fra bæredygtige energikilder. Det hverken blæste eller regnede meget. Det betød, at vindstrøm og strøm fra vandkraftværker var en mangelvare. Og det fik priserne til at stige på den nordiske elbørs. Læs mere om, hvorfor energipriserne kan stige, her. 

Det skal du være opmærksom på, hvis du leder efter billig strøm

Når snakken falder på elpriser, er det nærliggende for de fleste at søge efter billige elpriser og gode aftaler. Dog skal du være forsigtig, når du ser tilbud, der virker lidt for gode til at være sande. 

Ingen elselskaber kan konkurrere på afgifter, gebyrer og andre udgifter til staten, der er underlagt lovgivningen. Dette er det samme beløb pr. kilowatt, du betaler, uanset om du vælger Andel Energi eller et andet elselskab. Det er kun prisen på abonnementet og den rene elpris pr. kilowatt-timer, du kan sammenligne forskellige aftaler med. Hvis du gerne vil have hjælp til at sammenligne elpriser, har vi lavet en guide til dig. 

Der er flere faktorer, der kan være gode at have med i dine overvejelser, når du skal vælge en elaftale. En af de vigtigste er, om du ønsker en fast elpris eller variabel elpris. Du får mere sikkerhed med en fast elpris, end du gør med den variable elpris. Til gengæld kan du med en variabel elpris følge de udsving, der er i markedet – og få en lavere elpris – når markedsprisen er lav.

Derudover skal du også overveje, hvor din strøm skal komme fra. Vælger du en elaftale fra Andel Energi, får du ikke bare gode elpriser. Du får også en vished om, at dit elforbrug bliver dækket af strøm fra vedvarende energikilder, hvis du vælger et bladmærket elprodukt. 

Sidst men ikke mindst, skal du selvfølgelig også læse det med småt, når du jagter billige elpriser. Hvis det virker for billigt til at være sandt, så kan det betale sig at undersøge aftalebetingelserne nøje. Og se også, om der er tale om en intropris, der bliver højere efter en periode. I så fald er der måske ikke engang tale om billigere elpriser, når du sammenligner over et halvt eller helt år.