Gå til indhold

Hvad sker der med elpriserne?

Derfor er prisen på el faldet i løbet af vinteren

  • Vi har ikke haft en kold vinter. Efterspørgslen efter el har derfor ikke været så høj som frygtet. Desuden har vi samlet set været gode til at spare på strømmen i løbet af vinteren.

  • Der er faldet mere nedbør i Norge og Sverige end en normal vinter. Det betyder, at vandstanden i de nordiske vandmagasiner er gået fra et underskud til at ligge på det normale for årstiden.

  • Prisen på kul og gas er også faldet i løbet af vinteren. Det betyder, at det er blevet billigere at producere el på kul- og gasfyrede kraftværker.

Ofte stillede spørgsmål om de stigende priser

Hvad koster el lige nu?

Diagrammet er til dig, der har en aftale med variabel timepris. Du kan følge prisen på el time for time inklusiv moms – med og uden transport og afgifter.

Har du en elaftale med fast pris, koster en kilowatt-time det samme døgnet rundt i hele aftalens periode. Så du kan bruge diagrammet nedenunder til at se, hvad du ellers skulle have betalt, hvis du havde en aftale med variabel timepris.

Kl. er prisen
kr./kWh
kr./kWh

Vil du se netop dine priser inkl. transport og afgifter?

Prisen for transport varierer alt efter hvilket netselskab du har. På grafen kan du se priserne inkl. transport og afgifter for Radius Elnets område. Hvis du har et andet netselskab, kan du i vores app, Andel Energi, eller på Min side se priserne inkl. transport og afgifter for netop dig.

Hvad kan du selv gøre for at spare?

Heldigvis kan du selv gøre noget for at spare på energien. Et godt sted at starte er at blive mere bevidst om dit forbrug. Dette kan i nogen grad spare dig fra den helt store elregning. Vi anbefaler, at du følger med i hvor meget strøm, du bruger på Min side eller i app’en, Andel Energi. Her kan du også se alle dine regninger og holde styr på, hvad du har betalt for din strøm. Måske kan du gøre noget anderledes og spare en del? Alene det at være bevidst om dit forbrug gør, at du kan spare op til 10 % på forbruget.

For at se indholdet skal du give samtykke til at anvende cookies. Det gør du ved at klikke på knappen nedenfor og vælge “Accepter alle”

poster

Få mange flere gode spareråd

Hvor får du din energi fra? Hvad bruger du din energi på? Og kan du gøre det billigere? Det kan du finde svaret på i vores store energiunivers.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Så lander vores bedste sparetips, viden om energiforbrug, nye tiltag, konkurrencer og grønne tilbud direkte i din indboks.