Gå til indhold

Skift elselskab til Andel Energi

Overvejer du at skifte elselskab? Du kan trygt skifte til os. Vi er Danmarks største energiselskab og leverer el, gas og energirådgivning til mere end 1 mio. kunder.

Bestil el

Du kan bestille på bare 2 minutter. Find den aftale, der passer bedst til dig. Så klarer vi resten.

Vi ringer

Du behøver ikke bestille online. Vi kan også ringe til dig – når det passer dig.

Skal vi ikke ringe til dig om at blive kunde?

Udfyld felterne nedenfor, så ringer vi dig op hurtigst muligt mandag til fredag 8.30-16.00

Er du allerede kunde og har brug for kundeservice, så skal du klikke her i stedet

Hvorfor skal jeg skifte til Andel Energi?

Du får altid den gode energi med dig! Som kunde i Andel Energi, kan du altid få leveret strøm til din adresse, uanset dit postnummer. Så du behøver ikke skifte elselskab, hvis du er kunde hos Andel Energi, uanset om du flytter fra Roskilde til Rudkøbing eller fra Sønderborg til Skagen.

Vi synes også, at grøn energi fra vedvarende energikilder er vigtigt. Hvis du skifter elselskab til Andel Energi, får du dit strømforbrug dækket med energi fra europæiske havvindmøller samt andre vedvarende energikilder. Du får en elaftale med ét grønt blad i mærkningsordningen for grøn strøm. Og på den måde bliver dit årlige elforbrug er dækket af grøn strøm.

Er der noget at spare ved at skifte elselskab?

Måske. Hvis du skifter elselskab, fordi du vil spare penge, skal du være opmærksom på, at nogle udgifter på din regning ikke vil ændre sig. Det er kun prisen pr. kWh, dit forbrug samt prisen på dit abonnement, der kan ændre beløbet på din elregning. Læs mere om, hvordan du kan få billigere strøm her.

Afgifter til staten, som er en stor del af din regning, kan du ikke spare på ved at skifte elselskab. Det samme gælder det beløb, som går til selskabet, der ejer distributionsnettet, hvor din strøm bliver leveret gennem.

Hvis du vi skifte elselskab for at spare penge, skal du kigge på den rene pris pr. kilowatt og prisen på dit abonnement. Du børe også overveje, om det passer dig bedst med en fast eller variabel pris.

Se hvad din elregning består af her.

Hvilken elaftale skal jeg vælge?

Du kan enten vælge el med en fast eller variabel pris pr. kilowatt. Hvis prisen pr. kilowatt-time er fast, vil den – som du nok har gættet – ikke ændre sig, så længe din aftale løber. Så slipper du for overraskelser på regningen.

Vælger du derimod en aftale med variabel pr. kilowatt-time, kan du være heldig, at prisen svinger til din fordel – og du dermed sparer penge, hvis du bruger strøm, når prisen er lavest. På andre tidspunkter kan du omvendt opleve, at prisen stiger.

Fast eller variabel pris?

Er du i tvivl om du skal vælge en aftale med fast eller variabel pris? Bliv klogere på fordelene.

Hvad med bindingsperioden?

Hvis du vil skifte elselskab, bør du først og fremmest tjekke, om du er underlagt en bindingsperiode hos dit nuværende selskab. Hvis du er det, må du vente indtil bindingsperioden udløber. Dog kan du i nogle tilfælde træde ud af bindingen, hvis du betaler et gebyr.

Du kan maksimalt være bundet i seks måneder, fra du har oprettet dig som kunde hos dit nuværende elselskab. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på bindingsperioden hos dit elselskab. Det kan nemlig svinge fra elselskab til elselskab, hvor lang tid du er underlagt en bindingsperiode.

Er det gratis at skifte elselskab?

Ja, det er helt gratis at skifte elselskab, så længe du ikke er underlagt bindingsperiode. Faktisk kan det tilmed en god mulighed for dig at spare penge på din elregning ved at skifte elselskab.

Det afhænger af vilkårene for din nuværende elaftale, om du kan skifte elselskab med det samme. Men det er altid gratis at skifte til Andel Energi, og vi skal nok klare det formelle med dit nuværende elselskab. Alt du skal gøre, er at vælge den aftale du ønsker hos os – så klarer vi resten.

Hvordan skifter jeg elselskab?

Du skal kun igennem få steps for at skifte elselskab. Og det er gratis at skifte elselskab, så længe du ikke er bundet af en bindingsperiode.

Vi klarer skiftet for dig. Vi informerer dit nuværende selskab om, at du har valgt at skifte. Så slipper du selv for at ringe og skifte.

Hvilke oplysninger skal jeg opgive, når jeg vil skifte elselskab?

Hvis du har besluttet dig for at skifte elselskab, skal vi bruge en række oplysninger.

Du skal opgive følgende oplysninger: 

  • Din adresse
  • Dit navn og dit CPR-nummer
  • Din email og dit telefonnummer

Når du skal skifte elselskab, skal du naturligvis opgive din adresse. Det er essentielt for at kunne få leveret strøm. Hertil skal du også oplyse både dit navn og dit CPR-nummer. Dette skal dit elselskab bruge til at slå dit navn op og indsamle relevante informationer om dig som elkunde.  

Hvilket elselskab skal jeg skifte til?

Det er helt op til dig. Det kan være, at det er vigtigt for dig, at din strøm kommer fra vedvarende energikilder. Det kan ingen elselskaber love, da al strøm bliver blandet sammen i elnettet. Dog kan vi hos Andel Energi sikre, at dit forbrug er dækket af strøm fra vedvarende energikilder, såsom vindstrøm og solenergi, hvis du vælger en elaftale med ét grønt blad i mærkningsordningen for grøn strøm.

Dermed kan du være med til at støtte den grønne omstilling, hvis du skifter elselskab til Andel Energi.

Andre skifter elselskab, fordi der er penge at spare. Det kan der også være ved at skifte til Andel Energi. Hvis du vil sammenligne dit nuværende elselskab med os og se, om der er penge at spare ved at skifte til Andel Energi, kan du sammenligne vores elpriser lige her.

Skal jeg ikke bare skifte til det billigste elselskab?

Hvis du leder efter billigere el, så er det selvfølgelig nærliggende for dig at søge efter et billigt elselskab. Eller måske endda dét billigste elselskab.

Men det kommer helt an på, hvad der er vigtigt for dig. Måske er det billig strøm. Måske er det en grøn profil. Eller adgang til god, personlig rådgivning og kundeservice. Og måske er det en blanding af det hele?

Hos Andel Energi leverer vi grøn strøm til konkurrencedygtige priser. Vi garanterer dig, at du får dit elforbrug dækket med produktionen af grøn strøm fra vedvarende energikilder, hvis du vælger et produkt med ét blad i mærkningsordningen for grøn strøm.

Går du på prisjagt, kan du måske nok finde elselskaber, der har elaftaler til en lavere pris end hos os. Men her er det ikke sikkert, at du kan få en elaftale baseret på grøn energi. Det er heller ikke sikkert, at du kan få den samme tryghed og rådgivning som kunde, som vi med mere end 100 års erfaring og 1,2 millioner kunder kan tilbyde.

Læs det med småt og tænk dig om inden du vælger elaftale

Nogle gange finder du tilbud, der er så attraktive, at det kan virke til at være for godt til at være sandt. Og så anbefaler vi, at du ser nærmere på aftalen. Ved første øjekast kan de se både lovende og indbydende ud, og det kan være fristende bare at sige ja tak. Men husk at læse det med småt. For ellers kan det, der virker som den billigste elaftale, hurtigt blive det modsatte. 

Når der bliver reklameret med, at man kan tilbyde den billigste el, kan det meget vel være rigtigt. Men det er ikke sikkert, at det forbliver sådan. Måske er der tale om en form for introtilbud. Det kan betyde, at et elselskab, der lover markedets billigste el, hæver prisen efter en bestemt periode. 

Der kan også være en lang bindingsperiode. Det gør, at hvis du først opdager de dyre elpriser, efter du har skiftet elselskab, så hænger du på en dyrere pris i resten af bindingsperioden. Husk derfor, når du sammenligner elpriser og gerne vil skifte elselskab, så skal du også sammenligne betingelser.

Når det så er sagt, kan du også være heldig at finde et godt elselskab, der rent faktisk tilbyder dig billig strøm. Her kan du spare penge, og er den billigste el det vigtigste for dig, kan du roligt skifte, hvis du har læst alt det med småt. 

Skal du flytte? Se, om det er tid til at skifte elselskab

Når du skal flytte, er der naturligvis meget nyt, du skal forholde dig til. Sådan er det for mange. Og for mange er det et tidspunkt, hvor man får set alt det praktiske igennem. For eksempel forsikringer, banklån, abonnementer og dermed måske også sin elaftale. 

Hvis du flytter langt væk, skal du sandsynligvis skifte netselskab. Altså dem, der fysisk leverer din strøm til dine stikkontakter. Det sker helt automatisk. Men du kan også i samme ombæring tænke over, om det er tid til at skifte dit elselskab. 

Forskellen på at flytte i lejet og ejet bolig

Hvis du flytter i en lejebolig, så behøver du ofte ikke gøre noget med din elaftale. De fleste udlejere sørger for, at du som lejer bliver tilmeldt et elselskab.

Det betyder dog ikke, at du er tvunget til at forblive kunde hos det pågældende elselskab. I Danmark har vi frit elvalg, og det gælder også for lejere. Så du kan godt skifte elselskab, selvom din udlejer har en aftale med et andet elselskab. 

Men skal du flytte i en ejerbolig, så skal du tage et aktivt valg og vælge det elselskab, du vil have til at levere el til din nye adresse. Hvis du vil blive ved med at være kunde i det samme selskab, kan du sagtens tage din aftale med. Du skal bare melde din flytning til selskabet. Hvis du slet ikke gør noget, så får du et standardtilbud fra det lokale netselskab, som sikrer dig, at du har strøm, når du flytter ind.

Men det bedste er, at du ser forskellige elaftaler igennem og vælger det elselskab, der er bedst for dig. Og hvis du vil skifte elselskab til Andel Energi, vi klar til at hjælpe dig med det. Vi klarer alt det praktiske for dig.

Skift til Andel Energi

Vælg strøm fra os – så klarer vi alt det kedelige for dig.