Gå til indhold

Der er nok at se til, når man skal flytte

Derfor har vi samlet en liste med stort og småt, som kan være en god idé at overveje, inden du flytter.

1. Meld din flytning til det offentlige

Din flytning skal meldes til folkeregisteret senest 5 dage, efter du er flyttet. Det er heldigvis meget lige til og kan klares på få minutter via borger.dk. Adresseskiftet bliver herefter registeret hos alle offentlige institutioner, PostNord og typisk også din bank.

Hvis du skal søge om boligstøtte til dit nye hjem, kan du gøre det på samme hjemmeside.

2. Få den gode energi med i flyttekassen

Hvis du er kunde hos os, er det er nemt at få din elaftale med, når du flytter. Du skal blot give os besked 14 dage før flyttedatoen, så klarer vi resten. Du kan melde din flytning på Min side.

3. Sørg for at skabe og kommoder er lukkede

Det er ikke sjovt at få en skabslåge eller skuffe i hovedet. Husk derfor at fastspænde dem med tape eller snor, hvis det er nødvendigt.

4. Skriv værelser eller numre på flyttekasserne

Når du står i din nye bolig med 30 ens flyttekasser, kan det blive meget svært at finde elkedlen. Vi anbefaler derfor, at du laver et system og f.eks. pakker alt fra samme værelse ned i de samme flyttekasser. Eller skriver dine vigtigste ejendele ned på en liste og fordeler dem i nummererede flyttekasser.

5. Husk at gøre dine hvidevarer klar til afgang

Fryseren skal helst afrimes mindst en dag før. Ellers står du pludselig med optøet vand i flyttebilen. Det er også en god ide at aftørre køleskabet og tømme vaskemaskinen helt for vand.

6. En frisk start for dine gardiner og tæpper

Det er ikke nødvendigt, men flytningen kan være en kærkommen mulighed for at sende dine gardiner og tæpper til rens.

7. Fordel vægten i flyttekasserne

Det kan være fristende at hælde hele boghylden ned i en enkelt kasse. Men når bunden går ud midt på trappen, fortryder man hurtigt den beslutning. Fordel vægten mellem flyttekasserne og fyld ikke helt op til randen.

8. Tag et kig på dine forsikringer

Puuuh.. Det er jo en smule kedeligt. Men det er ofte det hele værd. Når der sker store ændringer i livet, er det altid en god ide at opdatere ens forsikringer. Hvis du f.eks. går fra lejebolig til ejerbolig eller omvendt, vil skiftet kunne indebære en markant ændring i dine forsikringsforhold.

9. Kom af med det overflødige

Bukserne, der ikke længere passer, stakken med CD’er eller den Kählervase, du fik to af til din fødselsdag forrige år, men aldrig fik byttet. Vi har nok alle sammen ting, der burde være blevet kasseret for længe siden. Udnyt flytningen til at komme af med gammelt tøj og møbler hos den lokale genbrugsbutik. Det giver også lidt point på karmakontoen.

10. Undgå at miste vigtige skruer

Det er en god ide at gemme skruer og andre vigtige dele i en separat plastikpose, når du skiller et møbel ad. Ligesom IKEA gør.