Gå til indhold

Oplad din elbil med en ladeboks

Overvejer du at investere i en elbil? Så har du mulighed for at oplade bilen med en ladeboks hjemme i garagen eller indkørslen. Men hvad er fordelene ved det, hvad koster det, og hvordan er ladetiden? Find alt, du skal vide om en ladeboks til elbilen her på siden.

Oplad din elbil med en ladeboks derhjemme

Overvejer du at investere i en elbil? Så har du sikkert også et par spørgsmål til, hvordan selve opladningen foregår. Faktisk har du mulighed for at oplade din elbil på flere forskellige måder.

 1. Installér en ladeboks derhjemme: Som elbilejer har du mulighed for at lade din elbil med en ladeboks installeret hjemme i indkørslen eller garagen. Du har både mulighed for at købe en ladboks kontant og med afbetaling hos os. Du får også rabat på Clevers ladenetværk ved bestilling af Boks hos os. Læs mere her.
 1. Benyt det offentlige ladenetværk: Du har også mulighed for at lade din elbil ved hjælp af offentlige ladestandere. Dem finder du rundt omkring i byområder, ved indkøbscentre og langs motorveje. Hvis du bestiller en ladebrik til Clever hos os får du adgang til hele Clevers ladenetværk, og du får alt dit forbrug samlet på én regning. Læs mere her.
 1. Gør brug af begge ladeløsninger: Du har selvfølgelig også mulighed for at kombinere de to ladeløsninger. Det vil sige, at du både kan lade din elbil hjemme med en ladeboks og ude ved hjælp af offentlige ladestandere.

Men hvordan skal du så lade din elbil? Desværre er der ikke noget entydigt svar på spørgsmålet. Det kommer nemlig helt an på, hvor meget du kører, hvor lange strækninger du kører, dine muligheder for at installere en ladeboks og tilgængeligheden af offentlige ladestandere i dit område. Det kræver altså en vurdering af dine individuelle behov, din geografiske placering og ikke mindst dine kørselsvaner. 

Fordele ved at installere en ladeboks i garagen

Overvejer du at installere din egen ladeboks? Det kan vi godt forstå, for der er nemlig en lang række fordele forbundet med at kunne lade op derhjemme, når bilen alligevel holder i indkørslen eller garagen. Kender du til alle fordelene? 

 • Økonomisk fordelagtigt: Når du oplader bilen med en ladeboks, har du fuld kontrol over, hvornår du gerne vil lade. Det betyder, at du har mulighed for at tilpasse opladningen med tidspunkter, hvor strømprisen er lavest. Og du har ovenikøbet også mulighed for at få refusion af elafgiften.
 • Spar tid og planlægning: At bruge offentlige ladestandere kan kræve ekstra tid og planlægning. For hvor er den nærmeste ladestander placeret, hvordan passer det med ruten, og er ladestanderen mon optaget, når du ankommer? 
 • Frihed og uafhængighed: Hvis du vælger at installere en ladeboks, så slipper du for at føle dig afhængig af det offentlige ladenetværk. Det kan derfor især være smart at installere en ladeboks, hvis du bor i et område med begrænsede lademuligheder.
 • Nemt og bekvemt: Med en ladeboks installeret bliver det ikke nemmere at lade en elbil. Du behøver slet ikke at forlade hjemmets trygge rammer, og du kan nemt sætte bilen til opladning. Lige når det passer dig. Eksempelvis når du kommer hjem fra arbejde eller over natten. Det betyder også, at din elbil altid er klar til brug, når du har brug for den.
 • Smart opladning: Hvis du har et serviceabonnement hos os, har du mulighed for at planlægge automatisk opladning – eksempelvis når strømmen er billigst, grønnest eller en kombination. Du vælger selv.

Som du nok kan se, er der flere gode grunde til at installere en ladeboks hjemme. Det er nemlig både en praktisk og økonomisk løsning for dig som elbilejer.

Bestil din nye ladeboks hos os

Med Andel Energi x Clever får du både strøm og ladeboks i én samlet løsning. Med en ladeboks fra os får du nemlig:

 • En elaftale til 0 kroner om måneden i abonnement
 • En ladeboks med serviceaftale fra Clever, som giver dig adgang til, og rabat på, Danmarks største ladenetværk
 • Mulighed for rentefri afbetaling

Når du har bestilt din ladeløsning, klarer vi alt det praktiske. En autoriseret el-installatør klarer installationen indenfor 5 uger, og lige så snart ladeboksen er installeret, kan du komme i gang med at oplade din elbil. Du slipper også for selv at søge om refusion af elafgiften. Vi sørger nemlig for at du helt automatisk får refunderet elafgiften.

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

Hvis du har din egen ladeboks installeret, så er det både nemt og bekvemt at oplade din elbil. Men hvor lang tid tager det egentlig? Faktisk er svaret ikke helt så ligetil. Ladetiden kommer nemlig an på en række forskellige faktorer. Vi gennemgår et par af dem her.

 • Ladeboksens effekt: Først og fremmest kommer ladetiden an på ladeboksens effekt. En ladeboks med en høj effekt kan nemlig lade din elbil op hurtigere. De fleste ladebokse til hjemmebrug har en effekt på mellem 11-22 kW.
 • Bilens batterikapacitet: Din elbils batterikapacitet spiller også en rolle. Jo større batterikapacitet, desto længere tid vil det også tage at oplade din elbil.
 • Ladehastigheden: Nogle elbiler kan håndtere højere ladehastigheder end andre, og det er endnu en faktor, der kan gøre opladningen mere effektiv.
 • Batteriets opladningsstatus: Ladetiden kommer selvfølgelig også an på dit batteris status. Et fuldt afladet batteri vil nemlig tage længere tid at lade op end et batteri, der ikke er helt afladet.

Det er derfor ikke muligt at give et konkret svar, for sandheden er, at ladetiden varierer. Men det er vigtigt at huske på, at alle elbiler kan oplades relativt hurtigt med en ladeboks.

Hvad koster det at lade elbilen med en ladeboks?

Hvis du overvejer at investere i en ladeboks, så vil du sikkert også gerne vide, hvad det koster at bruge den. Men svaret er ikke helt så ligetil, for det kommer nemlig an på flere forskellige faktorer. 

Prisen for en opladning kommer først og fremmest an på elprisen. Betaler du mon en fast pris, eller skifter prisen time for time? Hvis prisen er variabel, så har du mulighed for selv at påvirke prisen ved at starte opladningen, når prisen er i den lavere ende. Du kan følge med i elprisen time for time her. Du kan også prøve vores beregner nedenfor. Så kan du se hvor meget det ca. vil koste dig at lade din bil med en ladeløsning fra os. Hvis du har intelligent opladning og en variabel elpris styrer opladeren helt selv hvornår bilen skal lades så det bliver så billigt som muligt.

Derudover kommer prisen også an på, hvor lang tid det tager at oplade din elbil. Og netop dét afhænger af både ladeboksens effekt, ladehastigheden og batteriets status. Derfor er det ikke helt så nemt at give et konkret svar på, hvad det koster at oplade med en ladeboks.


Vælg produkt

Boks

Brik

Hvor mange kilometer kører du årligt?

15.000 km


Med Andel Energi x Clever vil det cirka koste dig:

280 kr./md.

Udregningen i detaljer

Prisen er et gennemsnit af sidste måneds priser på TimeEnergi inkl. transport og betaling af grønne certifikater i Radius Elnets område. Se prisen i detaljer.


Kørsel pr. år 0 km
km pr. kWh
5
km pr. kWh
Årligt forbrug på ladning 0 kWh
Elpris inkl. elafgift 211,49 kr/kWh
Refusion af elafgift 0,95 kr
Din reelle ladepris* 0 kr/kWh
Ladepris pr. år 0 kr
Ladepris pr. måned 0 kr
*Prisen forudsætter, at du har reduceret elafgift. Læs mere om refusion af elafgift.

Udregningen i detaljer

Prisen på 2,49 kr. pr. kWh forudsætter, at du kun benytter normal- og hurtigopladning. Læs mere om priser hos Clever.

Kørsel pr. år 0 km
km pr. kWh
5
km pr. kWh
Årligt forbrug på ladning 0 kWh
Din ladepris* 0 kr/kWh
Ladepris pr. år 0 kr
Ladepris pr. måned 0 kr
*Forudsætter, at du ikke benytter lynopladning

135,23

76,26

Gør brug af de offentlige ladestandere, når du er på farten

Det er nemt og bekvemt at have en ladeboks installeret derhjemme, men derfor kan det stadig være nødvendigt at supplere med offentlige ladestandere. Eksempelvis når du er på farten, eller hvis du ofte kører lange strækninger. 

Med en offentlig ladestander kan du nemt og hurtigt lade din elbil op, mens du holder en kort pause. Faktisk tilbyder mange ladestandere hurtig- eller lynladning, som gør, at du kan lade op ekstra hurtigt. 

Heldigvis er der masser af offentlige ladestandere, og netværket er i konstant vækst. Der er derfor stor sandsynlighed for, at du kan finde en offentlig ladestander, når du er på landevejene.