Gå til indhold
Få billig el med solceller sammen med Andel Energi

Alt du skal vide om hybrid solcelleanlæg

Den grønne omstilling og bæredygtige energiløsninger har i mange år været fast inventar på dagsorden både blandt private og i virksomheder. I de snakke er solcelleanlæg ofte en del af løsningen. Men der findes en del forskellige typer, herunder hybrid solcelleanlæg. På denne side kan du blive klogere på alt, der er værd at vide om hybrid solcelleanlæg.

Hvad er et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg er en kombination af et traditionelt solcelleanlæg og et såkaldt energilagringssystem. Det betyder helt konkret, at anlægget både kan producere og lagre energi fra solen, hvilket giver en mere effektiv og bæredygtig energiløsning. 

Traditionelle solcelleanlæg konverterer solens stråler til elektricitet, som kan bruges i hjemmet eller sendes tilbage til elnettet. Disse anlæg er gode til at gøre elregningen billigere, og så hjælper de den grønne omstilling på vej. Med grøn strøm fra solenergi bliver vi nemlig mindre afhængige af fossile brændstoffer. 

Men et hybrid solcelleanlæg tager skridtet videre ved at tilføje et energilagringssystem, typisk i form af et batteri. det betyder, at den energi, som dit solcelleanlæg producerer, kan du gemme og bruge på et senere tidspunkt, når solen ikke skinner. Eksempelvis til at lade din elbil op om natten. 

Fordelene ved et hybrid solcelleanlæg er mange

  • For det første kan energilagringen hjælpe med at udjævne udsvingene i energiproduktionen fra solcellerne. Det betyder, at du kan have en mere stabil energiforsyning, selv når solen ikke skinner. 
  • For det andet kan et hybrid solcelleanlæg hjælpe med at reducere din afhængighed af elnettet og dermed mindske din elregning. 
  • Du kan stadig have en produktionsaftale hos os og sælge din overskydende strøm videre.
  • Desuden kan et hybrid solcelleanlæg hjælpe til at reducere din CO2-udledning. Ved at kombinere solenergi med energilagring kan du minimere din afhængighed af elnettet, der er delvist baseret på fossile brændstoffer.

På den måde kan et hybrid solcelleanlæg altså gøre rigtig mange gode ting for dig og klimaet. Du kan spare penge på din elregning, og du kan spare miljøet for belastningen fra fossile brændstoffer. 

Hvornår er der billig strøm i dag? Se elpris i appen

Hold øje med dit forbrug i appen, Andel Energi

I appen, Andel Energi, kan du holde øje med dit forbrug time for time og se, hvornår strømmen er mest klimavenlig.

Hvad koster et solcelleanlæg hos jer?

Prisen på dit solcelleanlæg afhænger af flere ting. Prisen svinger afhængigt af dit hus, dit forbrug og størrelse anlæg.

Ved en standard installation med 12 solcellepaneler, som dækker 5.000 kWh årligt, koster et solcelleanlæg mellem 80.000 kr. – 140.000 kr. afhængigt af om du ønsker et batteri og om der er særlige forhold ved din bolig, der giver ekstra udgifter i forbindelse med installationen.

Hvor længe holder et solcelleanlæg med batteri?

Når det kommer til levetiden for et hybrid solcelleanlæg med batterilager, er der – ligesom med prisen – flere faktorer, der spiller en rolle. Det kan vi koge ned til batteriets kvalitet, brugsmønstre og vedligeholdelse. 

Den forventede levetid for et hybrid solcelleanlæg afhænger af kvaliteten af både solceller og batterier. Solceller har generelt en længere levetid end batterier og kan som regel holde i over 30 år med korrekt vedligeholdelse.

Batterier, derimod, har en kortere levetid og skal som regel udskiftes hvert 15.-20. år, afhængigt af brug og vedligeholdelse.

Men hvis du vedligeholder både anlæg og batteri, så har du altså gavn af det i mange år – år nok til at tjene din investering ind igen. 

Mere om solceller