Gå til indhold

Hov – der mangler et diagram her over, hvornår strømmen er mest klimavenlig. Det er ved at få et eftersyn og vil komme tilbage, så hurtigt som muligt. I mellemtiden kan du hente vores app, Andel Energi, hvor du også kan se det: Hent appen

Find let ud af, om der er grøn strøm lige nu

Vi har lavet et diagram, der gør det nemt for dig at finde ud af, om der er grøn strøm lige nu. Diagrammet giver dig nemlig et klart overblik over, hvornår på dagen strømmen er mest klimavenlig. Og du kan følge prognosen dag for dag og time for time.

Med diagrammet kan du også se, hvilke grønne energikilder strømmen kommer fra. Kommer den grønne strøm lige nu hovedsageligt fra energikilder som vind, vand, biomasse eller noget helt fjerde? 

Hvis du er nysgerrig på, hvor grøn strømmen er lige nu, så tag et kig på diagrammet. Det er en nem og hurtig måde at få et overblik over, hvor meget grøn strøm der er tilgængelig lige nu. 

Diagrammet bruger data fra Electricitymap.org, som definerer klimavenlig strøm som strøm, der kommer fra vind, vand, sol, biomasse, geotermi og atomkraft (atomkraft bliver defineret som klimavenlig, fordi energikilden har en meget lille CO2-udledning). 

Sammen med timepriserne kan du nu bruge diagrammet til at se, hvornår din pris både er billig og grøn.

Brug strømmen, når den er grøn

Tænker du over, hvordan du påvirker miljøet, og vil du gerne reducere din påvirkning endnu mere? Så er det oplagt at bruge strømmen, når den er grønnest. Med vores diagram er det let at finde ud af, om strømmen er grøn lige nu, og på den måde er det let at planlægge dit strømforbrug. 

Tjek diagrammet, og sæt opvasken over eller elbilen i stikket når strømmen er allermest grøn. På den måde bidrager du til den grønne omstilling ved at reducere belastningen på klimaet. Og faktisk kræver det ikke de store ændringer i din hverdag. Med vores diagram er det let at se, om der er grøn strøm lige nu, og vi har derfor gjort det nemt for dig at være miljøvenlig. 

Så næste gang du skal tænde for opvaskemaskinen, kan du tjekke vores diagram først. Det er en lille ting, men det kan gøre en stor forskel på den lange bane.

Grøn energi fra dit elselskab. Se hvornår der er klimavenlig og billig el i dag

Prøv vores app

I appen, Andel Energi, kan du følge dit forbrug og se, hvor klimavenlig strømmen er de næste 24 timer. Måske kan du både spare penge og CO2.

Brug strømmen, når den både er grøn og billig

Hvorfor ikke sætte opvaskemaskinen i gang eller vaske tøj, når strømmen er både grøn og billig? Faktisk har du mulighed for både at følge med i de aktuelle elpriser time for time og samtidig se, om der er grøn strøm lige nu. På den måde kan du planlægge dit strømforbrug, så du sparer penge og skåner miljøet – på samme tid. 

Det er en lille ændring i din hverdag, der kan gøre en stor forskel for både miljøet og din pengepung. Og det bedste er, at det er nemt. Med vores diagrammer over klimavenlig strøm og elpriser har vi nemlig gjort det let for dig at finde ud af, hvornår du skal bruge strømmen.

Hvad er grøn strøm egentlig, og hvor kommer den fra?

Grøn strøm er produceret af vedvarende energikilder som vind, sol, vand og biomasse. Det er alle bæredygtige energikilder, der er tilgængelige hele tiden og aldrig bliver brugt op. 

Vindenergi er en af de mest almindelige kilder til grøn strøm. Som navnet antyder, produceres energien ved hjælp af vindmøller, der omdanner vindens kraft til strøm i dine stikkontakter. Solenergi kommer derimod fra solens stråler. Når solen skinner, indfanges strålerne af solceller, og de omdannes så til elektricitet. Vandkraft er en tredje form for grøn strøm, og her bliver kraften fra vand, der enten strømmer eller falder, omdannet til strøm. Biomasse er et organisk materiale, som typisk brændes for at producere elektricitet til dine stikkontakter.

Grøn strøm fra vedvarende energikilder bidrager til at reducere vores afhængighed af fossile brændstoffer. Så tænk over, hvor strømmen kommer fra, næste gang du tænder for lyset eller oplader din telefon.

Få en elaftale med garanti for grøn energi

Al strøm – både grøn og mindre grøn – bliver blandet sammen i elnettet, før den når frem til dig. Det betyder derfor, at der ikke er nogen elselskaber, der kan garantere dig 100 % grøn strøm i stikkontakten. Men hvordan kan du så sikre dig, at din strøm er grøn?

Når du har en elaftale hos os, køber vi garantier for grøn strøm, der dækker hele dit forbrug. Det er vores måde at sikre, at du kan bidrage til en mere bæredygtig fremtid, hver gang du tænder for lyset, sætter kaffemaskinen i gang eller oplader din telefon.

Uanset hvilken elaftale du vælger hos os, er den derfor mærket med et blad i mærkningsordningen for grøn strøm.

Producenter af vedvarende energi får såkaldte oprindelsesgarantier for deres grønne strøm. Og det er netop de grønne certifikater, vi køber for at sørge for, at dit årlige elforbrug er dækket af strøm fra vedvarende energikilder. 

Spar på energien – ikke på lyset

Lyset er et af de nemmeste steder at spare. Du kan let spare 15-20 % på elforbruget til belysning og samtidig få bedre lys i din bolig.

Hvor får du din energi fra?

Vil du gerne vide mere om, hvor energien i din stikkontakt kommer fra, hvad en kilowatt er for en størrelse og hvad fremtidens energikilder er? Så læs mere her.

Spørgsmål og svar