Gå til indhold

Fuld refusion af din elafgift

Det skal kunne betale sig at køre grønnere. Derfor tilbagebetaler vi automatisk elafgiften 
på den strøm, du bruger til at oplade din elbil derhjemme.

Sådan refunderer vi din elafgift – helt automatisk

Hvis du har en ladeløsning fra os, sørger vi for, at du får refunderet elafgiften for de kilowatt-timer, du bruger til at oplade din elbil derhjemme. Du kan se din refusion af elafgiften på din elregning. Hver måned får du en opgørelse over den strøm, du har brugt til at oplade din elbil derhjemme. Her bliver din refusion fra sidste måned trukket fra. Refusionen for januar måned bliver altså trukket fra din elregning i februar måned.

Her på siden har vi samlet alt, du skal vide om det der med refusion af elafgiften. Så kan du nemt få overblik over dine muligheder for at spare penge som elbilsejer. 

Derfor får du elafgiften refunderet

Som et led i den grønne omstilling har staten lagt en plan for, hvordan vi sammen kan reducere vores Co2-udslip. Og en del af denne plan er at gøre det attraktivt at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en elbil. Her kommer refusion af elafgiften ind i billedet. Elbiler spiller nemlig en vigtig rolle i den grønne omstilling, og derfor belønner staten dem, der kører grønt, med en refusion af elafgiften. 

Så når du sætter din elbil til opladning derhjemme, kan du altså se frem til en refusion af elafgiften. Aftalen gælder til og med 2030, så du har god tid til at nyde godt af én af de mange fordele, der følger med en elbil.

Hvor meget får du refunderet?

Når du vælger at oplade din elbil med en ladeboks derhjemme, så får du refusion af elafgiften på de kilowatt-timer, du bruger på at oplade. Men hvor meget får du egentlig refunderet, når det kommer til stykket? 

En lille krone her 

– en stor besparelse der

Refusionssatsen skifter frem til 2030, da det er SKAT, der fastsætter den aktuelle sats.
Fra 1. juli 2023 til 31. december 2023 lå afgiftssatsen på 87,13 øre. I 2024 ligger afgiftsatsen på 94,63 øre per kWh. Det betyder altså, at for hver kilowatt-time, du bruger til at oplade din elbil hjemme, vil du få refunderet 94,63 øre. 

Antal kilowatt-timerPris uden refusionPris med refusionDin besparelse
50125 kr.78 kr.47 kr.
75188 kr.117 kr.71 kr.
100250 kr.155 kr.95 kr.
Antagelser: pris pr. kWh inkl. afgifter: 2,50 kr., Refusion: 94,63 øre/kWh

Kan du få refusion?

Hvis du er elbilejer og oplader din elbil med en ladeboks hjemme i garagen, så har du mulighed for at få refunderet elafgiften. Men for at få refusion, skal du opfylde to krav:

  • For det første skal du have en ladeboks installeret derhjemme. Det er nemlig kun dit strømforbrug fra ladeboksen, du kan få refunderet. Du får altså ikke refusion, når du oplader ved offentlige ladestandere.
  • Du skal være opmærksom på, at du ikke kan få refusion, hvis du eksempelvis har solceller, elvarme eller varmepumpe. I disse tilfælde er du nemlig i forvejen berettiget til refusion, og du kan derfor ikke få yderligere refusion til opladning af din elbil.

Klar, parat, spar!

Jo hurtigere du kommer i gang, jo mere sparer du i det lange løb.

Bestil din ladeløsning allerede i dag.

Bliv klogere på opladning

Har du spørgsmål?

Ring til os på 70 29 28 67 alle hverdage fra mandag til fredag 8.30-16.00 – så hjælper vi dig.