Forsæt med at betale dine regninger, indtil du får din slutopgørelse
Vi får automatisk besked fra dit distributionsselskab, Evida, når du har sendt din slutaflæsning til dem. Vi sender en slutopgørelse til dig, så snart vi har fået besked. Efter du har skiftet til din nye opvarmningsform, vil Evida tage din måler ned.
Du skal betale abonnement i perioden frem til slutopgørelsen. Betaler du for mere gas, end du bruger, bliver beløbet naturligvis modregnet på din slutopgørelse.
Du kan læse mere om afkobling hos Evida.
Afmeld serviceaftale
Har du en serviceaftale på dit gasfyr, skal du huske at afmelde den.
Ændre dine BBR-oplysninger
Kontakt din kommune for opdatering af din varmekilde i BBR. Skifter du din primære opvarmningskilde til elvarme, skal du desuden huske at give os besked. Du kan nemlig få reduktion i elafgiften. Tilmeld elvarmereduktion
Så læs med videre.
Har du et olie- eller gasfyr installeret derhjemme? Så kan det være en god idé at overveje at skifte det ud med en alternativ form for opvarmning. Men hvordan ved du egentlig, hvornår det er tid til at skifte til en alternativ varmekilde? Det er der flere forskellige tegn på.
Det er først og fremmest værd at tage et kig på din nuværende varmeregning, for måske oplever du, at den ligger i den høje ende. Hvis du betaler mere for varme, end hvad der virker rimeligt, så kan det godt være et tegn på, at det er tid til at kigge efter en alternativ form for opvarmning.
Hvis du har et olie- eller gasfyr stående, der kræver hyppig vedligeholdelse eller af og til går i stykker, så kan det også være et tegn på, at du bør overveje at opvarme boligen på en anden måde.
Det er en stor beslutning at skifte varmekilde, men hvis du går med tanker om at udskifte din nuværende løsning, så er det værd at undersøge mulighederne for alternativ opvarmning hjemme hos dig.
Hvis du overvejer at udskifte olie- eller gasfyret med en alternativ form for opvarmning, så er det en stor beslutning. Men heldigvis er der to væsentlige fordele forbundet med skiftet:
Én af fordelene ved at udskifte din nuværende varmekilde med en alternativ løsning er, at du typisk vil kunne spare på varmeregningen. Med alternative opvarmningsformer som eksempelvis fjernvarme eller en varmepumpe kan du nemlig opnå en betydelig besparelse på din varmeregning. Og det skyldes, at langt de fleste alternative opvarmningsformer er mere energieffektive end traditionelle olie- og gasfyr. Med en anden type varmekilde vil du altså typisk kunne få mere energi for pengene.
Den anden store fordel ved at skifte olie- eller gasfyret ud er, at du kan reducere din påvirkning på klimaet. Hvis du skifter til eksempelvis en varmepumpe, kan du regne med at den udleder betydeligt mindre CO2 end dit olie- eller gasfyr. Det betyder altså, at du udover at spare penge også kan skrue ned for dit CO2-udslip, hvis du vælger at skifte.
At skifte til en alternativ form for opvarmning er en stor beslutning, men den kan have positive konsekvenser for både miljøet og din pengepung.
Det er som regel en god idé at udskifte olie- eller gasfyret med en ny opvarmningsløsning. Men det er også vigtigt at være opmærksom på de ulemper, der er forbundet med selve skiftet.
En af de største ulemper forbundet med at skifte til en alternativ opvarmningsform er startomkostningerne. Installationen af en ny varmekilde som eksempelvis en varmepumpe eller fjernvarme kræver nemlig en betydelig investering. Det er derfor vigtigt at overveje, om budgettet kan rumme udgiften.
Den økonomiske investering, som det kræver at investere i en alternativ form for opvarmning, betyder også, at det kan tage tid, før du begynder at se de økonomiske besparelser på din varmeregning. Så selvom du på lang sigt kan spare penge, kan det godt tage et stykke tid, før du virkelig begynder at kunne mærke forskellen.
Det kan derfor være en god idé at regne lidt på, hvor lang tid det vil tage, før din investering er tjent ind igen. Det kan dog som oftest betale sig at udskifte et gammelt olie- eller gasfyr. Det er bare et spørgsmål om tid, hvornår den nye varmeløsning er tjent hjem igen. Hvis du overvejer at skifte til varmepumpe, kan du bruge vores beregner til at se hvor længe det vil tage for investeringen at betale for sig selv.
En varmepumpe er en effektiv og miljøvenlig løsning, og den kan være et godt alternativ til traditionelle opvarmningsformer som olie- og gasfyr. Der findes flere forskellige typer varmepumper – nemlig luft til luft, luft til vand og jordvarmepumper. Varmepumper fungerer ved at udnytte varme fra enten luften eller jorden til at opvarme huset. Med en luft til vand-varmepumpe og jordvarmepumpe kan du også opvarme brugsvandet.
Den store fordel ved at vælge en varmepumpe er, at du kan spare penge på din varmeregning, hvis du skifter fra elvarme eller et gammelt gas- eller oliefyr. Startomkostningerne forbundet med at installere en varmepumpe ligger dog i den høje ende, og det kan derfor godt tage tid at tjene investeringen hjem igen.
Se, hvad du sparer med en varmepumpe her
Fjernvarme er et effektivt og miljøvenligt alternativ til et olie- eller gasfyr. Fjernvarme fungerer ved, at varmt vand fra et kraftværk sendes ud til boliger via et isoleret rørsystem. Bagefter kommer det retur til kraftværket, som igen sørger for at opvarme det. Sådan foregår det igen og igen.
Det er en populær opvarmningsform, der udleder relativt lidt CO2, har en lang levetid og kræver minimal vedligeholdelse. Vær dog opmærksom på, at det kræver, at der er etableret et fjernvarmenetværk, hvor du bor. Og så kræver det en betydelig økonomisk investering at etablere fjernvarme.
Se, om der er fjernvarme, eller planlagt fjernvarme der hvor du bor.
Et pillefyr fungerer ved både at opvarme brugsvand og bolig ved hjælp af træpiller som opvarmningskilde. Sammenlignet med et olie- eller gasfyr er det en billig varmekilde og en miljøvenlig løsning, da det forurener mindre og ikke er underlagt CO2-afgiften. Et træpillefyr kan derfor være et godt bud på alternativ form for opvarmning til et olie- eller gasfyr.
Men fyret kræver plads, da både fyret og træpillerne skal opbevares. Det kræver også mere vedligeholdelse end et olie- eller gasfyr, da det helst skal renses hver uge.
Solvarme er en af de mest miljøvenlige former for alternativ opvarmning. Solvarme fungerer ved, at solceller opfanger solens stråler. Varmen fra solen overføres til en væske, og det er denne væske, der bruges til at opvarme vandet i din varmtvandsbeholder.
Fordelen ved solvarme er, at det er en vedvarende energikilde, der er helt CO2-neutral. Med solceller kan du altså både spare penge og skåne miljøet. Dog er der også ulemper forbundet med solvarme, og en af dem er, at det kræver en stor investering at få installeret et solvarmeanlæg. Solvarme er også afhængig af vejret, og i perioder uden solskin kan det være nødvendigt med en supplerende varmekilde.
Elvarme er en simpel form for opvarmning. Det kræver nemlig bare en stikkontakt og nogle elradiatorer for at opvarme din bolig. Selvom det er nemt at installere og bruge elvarme, er det en af de dyrere opvarmningsformer. Det er også en af de opvarmningsformer, der har det største årlige CO2-aftryk – faktisk kun overgået af oliefyr. Derfor kan det være en god idé at overveje andre alternativer til opvarmning, hvis du har mulighed for det.
Hvis du har planer om at udskifte dit gamle olie- eller gasfyr med en alternativ form for opvarmning, så er der flere faktorer, du skal tage højde for, når du skal vælge den rette løsning. Der er derfor ikke et entydigt svar på, hvilken opvarmningsform du skal vælge til din bolig.
Du skal først og fremmest tage et kig på dit udgangspunkt. Hvor meget koster din nuværende opvarmningsform dig? Du skal også undersøge, hvad der egentlig er muligt i det område, du bor i, for måske er fjernvarme slet ikke en mulighed? Tag også højde for, hvor stort dit hus er, hvor godt isoleret det er, og hvor stort dit varmebehov er.
Du bør også tænke på budgettet. Nogle alternative opvarmningsformer er nemlig dyrere at installere end andre. Her bør du også tænke på, at selvom startomkostningerne ligger i den høje ende, så kan skiftet give store besparelser på varmeregningen i det lange løb.