Gå til indhold

Hvor meget kan du få indefrosset?

Helt kort, så kan du få indefrosset den del af din regning, der ligger over det fastlagte prisloft. Men der hører flere detaljer til. Læs med her og få mere at vide om, hvordan det hænger sammen.

Se på din regning, hvor meget du kan få indefrosset

På dine kommende regninger, kan du se, hvor meget du kan få indefrosset – uanset om du er tilmeldt eller ej.

Hvis du vil gøre brug af ordningen, skal du tilmelde dig og samtidig undlade at betale din regning. Når du har tilmeldt dig, sender vi dig en ny regning, hvor det indefrosne beløb er trukket fra. Dine efterfølgende regninger vil automatisk være omfattet af ordningen.

Betaler du med f.eks. Betalingsservice, skal du kun annullere betalingen af denne ene regning – ikke hele Betalingsservice-aftalen. Dine nye regninger vil blive betalt automatisk, som de plejer.

Indefrysning af elregninger

For elregninger er prisloftet fastsat til 0,80 kr. pr. kWh ekskl. moms. Det svarer til det niveau, den gennemsnitlige elpris lå på i 4. kvartal 2021.

Hvor stort et beløb, du kan få indefrosset på dine regninger, afhænger af dit elforbrug, og den pris du betaler. Udover elprisen skal du også betale for transport af strøm til dit netselskab samt moms og afgifter til staten, som du plejer.

Indefrysning af gasregninger

For gasregninger er prisloftet fastsat til 5,84 kr. pr. m3 ekskl. moms. Det svarer til det niveau, den gennemsnitlige gaspris lå på i 4. kvartal 2021.

Hvor stort et beløb, du kan få indefrosset på dine regninger, afhænger af dit gasforbrug, og den pris du betaler. Udover gasprisen skal du også betale for transport af gas til dit distributionsselskab samt moms og afgifter til staten, som du plejer.

Du skal betale renter og gebyrer

Beløbet, du kan indefryse, inkluderer dit abonnement og nogle gebyrer. Herudover vil det samlede indefrosne beløb blive pålagt en årlig rente, som vil blive tilskrevet bagudrettet.