Gå til indhold

Tænd
– med Christiane Vejlø ​

Bliv klog på energi sammen med Christiane Vejlø, og tænd for de gode energivaner. Christiane Vejlø er fremtidsanalytiker og en anerkendt profil inden for digitale trends og teknologiens påvirkning af mennesker, virksomheder og samfund. Derudover driver hun medie- og konsulentvirksomheden Elektronista Media, hvor hun bl.a. rådgiver erhvervslivet, institutioner og ministerier om det digitale liv og nye platforme.​

Sammen med Christiane Vejlø har vi lavet en række videoer, der dykker ned i energien i vores hverdag. Du kan bl.a. høre mere om strøm generelt, hvor din strøm kommer fra, hvilke energislugere du finder i dit hjem, hvad du selv kan gøre for at bruge grøn strøm frem for sort strøm og et par bud på, hvordan fremtidens energi ser ud. Så tænd for videoerne, og bliv klog på energi. ​

Hvorfor svinger strømprisen?
med Christiane Vejlø

Hvad er køkkenets strømslugere?
med Christiane Vejlø

Lyseslukker eller ej?
med Christiane Vejlø

Kan økoprogrammet betale sig?
med Christiane Vejlø

Skal man trække stikket?
med Christiane Vejlø

Hvad med fremtidens energi?
med Christiane Vejlø

Hvorfor svinger strømpriserne?

Generelt handler det om det gode gamle udbud og efterspørgsel. Hvis der er høj interesse, så stiger prisen. Det vil sige hvis mange bruger strøm på samme tid, så stiger prisen på strøm.

Strøm er derfor typisk dyrere om morgenen, når vi alle sammen står op og laver kaffe og om eftermiddagen, hvor vi kommer hjem og går i gang med madlavningen. Derfor kan det oftest også bedst betale sig at bruge strøm, når andre ikke gør det. Så får du i hvert fald oftest de billigste strømpriser. Og der er strømmen oftest også mest klimavenlig.

Hvad er dine største strømslugere? ​

Mange tror at en af køkkenets største strømslugere er elkedlen. Og det er delvist forkert. Faktisk kan det godt betale sig at bruge elkedlen fremfor kogepladen, når vandet til pastaen skal koges op.

Elkedlen er nemlig meget mere energieffektiv end kogepladen. Så det kan godt være, at elkedlen bruger mere strøm, når den varmer vandet op, men til gengæld varmer den vandet hurtigere op. Og det kan godt betale sig. Vil du vide, hvor de største strømslugere gemmer sig hjemme hos dig? Så tag vores test.

Se din elpris, og følg dit forbrug i appen

Som kunde hos os kan du hente vores app nemt og helt gratis. Her kan du følge dit elforbrug og se din timepris, så du kan bruge strømmen, når den er billigst.

Spil Familien Strøm

Hjælp Familien Strøm med at holde humøret oppe og elforbruget nede. Og få gode råd til at spare på strømmen. Kan du slå rekorden?

Se, hvornår strømmen er mest klimavenlig

Kl. er der så meget klimavenlig strøm i din stikkontakt
%
%