Gå til indhold

Mere om priser og vilkår for Basis El med Fast Pris

Hvad er en fast elpris?

Hvis du har Basis El med Fast Pris, låser du din pris pr. kilowatt-time fast i et år. Det er prisen pr. kilowatt-time, som er fast. Pris for transport af el og afgifter ændrer sig i løbet af døgnet.

Det kan en fordel at kende sin pris på el i et helt år – det giver lidt ekstra sikkerhed i budgettet.

Opsigelse: Du binder dig til denne aftale i 5 måneder. Bagefter kan du opsige din aftale med 1 måneds varsel til udgangen af en måned. Når leveringstiden med Basis El med fast pris udløber, kan du selv vælge, om du vil lave en ny aftale om el til en fast pris, eller om du vil vælge en anden aftale. Gør du ikke noget, overgår du automatisk til Basis El med variabel pris.

Mindstepris: Din mindstepris er 239,70 kr. i abonnement (44 kr. pr. måned i 5 måneder + 1 måneds opsigelse) samt betaling for det løbende forbrug af el i opsigelsesperioden inklusiv transport af el og afgifter.

Du kan tilmelde dig Betalingsservice – det koster 6,25 kroner inkl. moms i gebyr. Du kan også betale med indbetalingskort (FI), der koster 49 kr. i gebyr eller du kan betale med betalingsskort – det er gratis. Den pris, vi viser, forudsætter kortbetaling, samt at du fravælger at få sendt regninger pr. post. 

Prisudregning, afgifter og tariffer: Den viste pris for transport af el og afgifter er den pris, vi senest er blevet opkrævet af Radius Elnet A/S, Energinet.dk og staten, og er således et eksempel på, hvordan prisen ser ud, hvis du er kunde hos Radius Elnet A/S. Vi opkræver også transport af el og energiafgifter for dit netselskab. De priser kan du se på dit netselskabs hjemmeside. 

Prisen for transport af el og afgifter kan ændre sig, da vi altid viderefakturerer det, vi bliver opkrævet af dit netselskab, Energinet og staten. 

Bemærk, at din faste pris kun gælder den strøm, du bruger i din bolig. Prisen for transport af strømmen hen til din bolig vil stadig ændre sig i løbet af døgnet og året. Netselskabet har bestemt dette for at motivere os alle til at flytte lidt rundt på vores elforbrug, og undgå at elnettet bliver overbelastet. Det vil derfor altid være en god idé at flytte noget af dit elforbrug til de billige perioder – også selv om du har en fast pris på strømmen.

Hvad består elprisen af?

Din elpris består af flere dele. Du betaler både for den strøm, du bruger, og for at få den transporteret hjem til din bolig. Derudover betaler du afgifter til den danske stat. Bortset fra abonnementer bliver alle betalinger på din elregning beregnet ud fra dit elforbrug (antal kilowatt-timer).

Når du betaler 100 kr. på din elregning, fordeles de sådan her:

El priser


*Dit netselskab kan eksempelvis være Radius Elnet, Cerius eller et andet af de over 70 netselskaber i Danmark.

Uddybning af forbrug, transport og afgifter