ElbilEnergi – til dig med elbil

Få en markant lavere elpris mellem kl. 22 og 6. ElbilEnergi er udviklet til at give dig ekstra fordele og bidrage til den grønne omstilling.

Hvorfor vælge ElbilEnergi?

Ved at vælge en elbil har du investeret i fremtiden – så vil vi også gerne investere i dig. En elbil kan let fordoble husstandens samlede elforbrug – og især øge forbruget om natten. Derfor kan du få ElbilEnergi, som giver dig en god elpris, når du typisk lader din bil op om naten. Det erstatter det elprodukt, husstanden har i forvejen og giver dig en markant lavere elpris mellem kl. 22 og 6.

ElBilEnergi

Vælg om du bor vest eller øst for Storebælt
Vest
Øst
ElbilEnergi

Til 

Du  i 5 måneder

Elpris kl. 06-22 222,00 øre/kWh
Elpris kl. 22-06 183,89 øre/kWh

25 kr./md. i abonnement

Et blad i mærknings- ordningen for grøn strøm. Læs mere

222,00

222,00

øre/kWh

inkl. moms

Du kan fortryde din elaftale i 14 dage, fra vi har indgået aftalen. Du skal bare give os besked her.

Du kan fortryde din elaftale i 14 dage, fra vi har indgået aftalen. Du skal bare give os besked her.

ElbilEnergi gør dit elforbrug grønnere

ElbilEnergi er baseret på grønne garantier (RECS) fra Andel-koncernens egen havvindmøllepark Rødsand 2 syd for Lolland. Det betyder, at vi garanterer, der bliver sendt lige så meget vindkraft ind i elnettet, som du bruger i din bolig og på opladning af din elbil. Bruger du f.eks. 5.000 kilowatt-timer, garanterer vi, at vores havvindmøller sender 5.000 kilowatt-timer ind i elnettet. Garantien på energi kan kun sælges én gang. Så jo flere, der køber el med grøn garanti, jo større bliver efterspørgslen på grøn energi, og jo mere vil der blive produceret.

Du bidrager til den grønne omstilling

For at Danmark kan skifte fra fossil til grøn energi, skal spidsbelastninger i det danske elnet udjævnes. De opstår især mellem kl. 17 og 20 på vinterdage, når mange kommer hjem, tænder lys og laver mad. Ved først at lade din elbil op efter kl. 22, får du både en lavere elpris og hjælper samtidig med at sænke de spidsbelastninger, der står i vejen for den grønne omstilling.

Hvis du skifter til ElbilEnergi, er din elpris markant lavere mellem kl. 22 og 6. Til gengæld er prisen lidt højere om dagen (sammenlignet med vores grundprodukt). Men da ElbilEnergi passer bedre end andre elprodukter til dit særlige forbrugsmønster som elbilsejer, kan det give en stor besparelse at skifte fra BasisEnergi Sol&Vind til ElbilEnergi.

Lav elpris mellem kl. 22 og 6 – eksempel på besparelse*

En elbilejer bruger 5.000 kilowatt-timer om året på at oplade sin bil hjemme i garagen. Resten af husstandens elforbrug er 4.000 kilowatt-timer. Vi antager at 4.000 af kilowatt-timerne der bruges på opladning, altid vil foregå mellem kl. 22 og 6. Resten af husstandens elforbrug vil fordele sig ud over døgnet og dermed give et forbrug på 3.500 mellem kl. 6 og 22 og 1.500 mellem kl. 22 og 6. Derfor vil husstanden have et forbrug mellem kl. 22 og 6 på 5.500 kilowatt-timer og mellem kl. 6 og 22 på 3.500 kilowatt-timer.


Samlet pris ved køb af BasisEnergi Sol&Vind:
5.500 kWh x 220,13 øre/kWh = 12.107,15 kr.
3.500 kWh x 220,13 øre/kWh = 7.704,55 kr.
12 måneder el-abonnement x 16 kr. = 192 kr.
I alt: 20.003,70 kr.

Samlet pris ved køb af ElbilEnergi:
5.500 kWh x 183,89 øre/kWh = 10.113,95 kr.
3.500 kWh x 222 øre/kWh = 7.770 kr.
12 måneder el-abonnement x 25 kr. = 300 kr.
I alt: 18.183,95 kr.

Årlig besparelse ved skift fra BasisEnergi Sol&Vind til ElbilEnergi: 1.820 kr. – svarende til 9 %.

*) Baseret på elpris inklusive moms, og eksklusive transport, afgifter mv. for Østdanmark i 2. kvartal 2022

Flyt mere af dit elforbrug og spar penge

Med en lavere elpris efter kl. 22, kan du også spare penge ved at flytte andre slags elforbrug til de billige timer. For eksempel tøjvask, tørretumbling eller opvask.

Bestil nu – så klarer vi resten

Det er nemt at skifte til Andel Energi. Det eneste, du skal gøre, er at bestille en ny aftale – så sørger vi for alt det praktiske.

Klik, og se detaljerne

Hvordan oplader jeg min elbil derhjemme?

Der er mange fordele ved at lade din elbil op derhjemme. Først og fremmest er der det praktiske. Du skal ikke sidde i kø og vente på, at offentlige ladestationer bliver ledige. Derfor har du friheden til at bestemme, hvornår du oplade din bil – og du kan gøre det, når elprisen er billigst. Med ElbilEnergi ved du altid, hvornår prisen er billigst.

Når det kommer til opladning derhjemme, har du to muligheder. Dog er den ene markant bedre end den anden. 

Du kan lade din elbil op derhjemme ved at sætte den i stikkontakten. Der følger et kabel med, som passer til almindelige stikkontakter. Med det kan du lade din elbil op. Dog er der en række ulemper ved at gøre det på den måde. Opladningen tager rigtig lang tid, da spændingen i kontakten er lav sammenlignet med ladestandere. Og så er en almindelig stikkontakt ikke beregnet til at levere fuld belastning i så mange timer i træk, som opladningen af elbilen kræver.

Dermed anbefaler Sikkerhedsstyrelsen, at du maksimalt oplader din elbil ved 6 ampere. Det er for at undgå, at der opstår overbelastning eller anden skade på elinstallationerne hjemme hos dig. Denne lademetode er altså forbundet med en række ulemper, og derfor kalder mange også denne metode for en nødladning.

Derfor bliver det anbefalet, at du installerer din egen ladeboks derhjemme. På den måde kan du lade din elbil op både sikkert og effektivt. Ladestandere sikrer nemlig, at din opladning ikke påvirker resten af boligens el-installationer. Din egen ladeboks vil nemlig være adskilt fra resten af din bolig. Det betyder også, at din ladestander har sin egen HPFI-afbryder, hvis noget skulle gå galt.

Er du stadig i tvivl?

Ring til os på 70 29 29 29, så hjælper vi dig.

Vi er klar til at hjælpe dig mandag til fredag 8.30-16.00.

Du er også velkommen til at skrive til os på kundeservice@andelenergi.dk