
Sådan lader du din elbil
Vi har indgået et samarbejde med Clever, så du altid har opladning lige ved hånden til din elbil. Og en elaftale, hvor din pris skifter – time for time, så du kan lade, når det er billigst.
Men hvad får du egentlig med vores fælles ladeløsning?
Værd at vide om ladeløsningen
Du kan som udgangspunkt forvente, at ladeboksen er installeret i løbet af fem uger fra det tidspunkt, hvor vi har modtaget den endelige ordre.
Inden installationen modtager du et spørgeskema med en håndfuld spørgsmål fra os. Dine svar hjælper os til at vide lidt mere om din installation, og om vi kan lave den uden ekstra ydelser. Det kan 9 ud af 10 af vores kunder.
Du kan læse mere om, hvis forhold du skal forholde dig til, hvilke krav der skal overholde ved eventuelt gravearbejde og om, hvordan selve installationen foregår: https://clever.dk/installationsproces
Har du en Clever-ladeboks installeret hjemme, sætter du blot ladekablet til elbilen og ladeboksen. Så starter bilen opladningen med det samme, med mindre du har slået intelligent opladning til.
Denne lille remse kan hjælpe dig til en nemmere hverdag. For på langt de fleste af Clevers ladestandere er fremgangsmåden den samme:
Brik: Først holder du ladebrikken op til ladeboksens scanningsikon, indtil du hører et bip.
Boks: Så sætter du dit løse ladekabel i ladestanderen eller tager ladestanderens faste ladekabel ud
Bil: Som det sidste sætter du ladekablet i din bil. Nu bipper ladeboksen igen, og opladningen starter.
Clevers app kan vise dig, om en Clever-ladestander er optaget eller ej. Men vær opmærksom på, at appen viser ladestanderen i realtid. Tjek derfor løbende, når du nærmer dig den, så du ikke kører forgæves.
Desuden kan systemet endnu ikke se, hvis en ladeplads er optaget af en elbil, som parkerer uden at oplade, men Clever tester en løsning, som viser det. Generelt er parkering på ladepladser uden at oplade et storbyfænomen, og der kommer da også i tiltagende grad tidsbegrænsning på ladepladser i byerne i dagtimerne for at afhjælpe det.
Med intelligent opladning slået til på Clevers ladeboks, gør Clever det nemt for dig i hverdagen at lade din elbil med et lavere CO2-aftryk, og når prisen på strømmen er lavere. Samtidig skubbes din opladning udenom elnettets travleste timer. Det vil typisk være om natten – så er du også sikker på, at du undgår overbelastning af din boligs installationer.
Værd at vide om bilopladning
At lade sin elbil er ikke som at tanke brændstof. Man lader typisk bilen fuldt op et par gange om ugen og så ellers ved behov. De fleste elbilsejere lader derfor deres bil, når de alligevel sover eller arbejder og topper batterierne op, fx når de handler eller besøger venner og familie.
- Benyt intelligent opladning: Med intelligent opladning slået til på Clevers ladeboks, gør Clever det nemt for dig i hverdagen at lade din elbil med et lavere CO2-aftryk, og når prisen på strømmen er lavere. Samtidig skubbes din opladning udenom elnettets travleste timer. Helt automatisk
- Varm bilen op, før du kører: Fem minutter før afgang sætter du blot bilen til at varme kabinen op, mens den stadig er tilsluttet ladeboksen. Sådan sparer du på strømmen på batteriet, der ellers ville gå til at varme bilen op, mens du kører.
- Planlæg ladepausen: Hvis bilen skal lade undervejs på en længere køretur, så brug pausen på dig selv og dem, du er på tur med. Husk også, at du ikke altid behøver vente på, at bilen lader fuldt op
Benytter du nødladeren/mormorladeren til opladning af din elbil i en almindelig stikkontakt, risikerer du at udsætte elinstallationerne i dit hus for længerevarende høje belastininger, som de ikke er lavet til. Ifølge Sikkerhedsstyrelsen i Danmark må du maksimalt lade din bil med 6 ampere i 2 timer.
Derfor anbefaler vi, at du får installeret en hjemmeladeboks. Vælger du Andel Energi X Clever-produktet, sørger Clever for en sikker installation, der kan klare de mange timers opladning af din elbil. Så kan du trygt lade bilen i løbet af natten og vågne op til et fuldt batteri.
Klimarådets uafhængige eksperter har undersøgt, hvor meget CO2 rene elbiler, plug-in hybridbiler, benzin- og dieselbiler udleder i løbet af hele deres levetid: fra produktion af bilen og batteriet, til opladning og kørsel, og til skrotning.
Klimarådet konkluderer samlet set, at en elbil i Danmark kun udleder halvt så meget CO2, som de mest effektive dieselbiler i løbet af sin levetid.
Du kan læse hele analysen fra Klimarådet her.
Det er billigere at køre på el. Sådan er konklusionen fra FDM, der har undersøgt de samlede omkostninger ved at eje el-, benzin- og dieselbiler:
“Undersøgelsen, der medregner udgifter til alt fra anskaffelse til brændstof, vedligeholdelse og værditab, viser, at det med et kørselsbehov på 20.000 km om året er billigst at køre i elbil, mens benzinbilen er dyrest. Kører man 20.000 km om året over fem år, koster det 3.02 kr. pr. km i elbil, mens prisen i en benzinbil er 3.20 kr. pr. km.”
- Købsprisen på nye elbiler varierer som ved benzin- og dieselbiler, hvor prisen for den billigste elbil ligger på ca. 160.000 kr.
- Strøm er billigere at køre på i forhold til benzin og diesel, som også FDMs analyse viser. Det er ofte billigere at forsikre en elbil i forhold til en benzin- eller dieselbil. Du kan sammenligne forsikringer på samlino.dk.
- Udgifterne til service og reparationer er som regel billigere, da elbiler har færre bevægelige dele. Elbiler har fx ikke kobling, udstødning, partikelfiltre eller olie, der bliver slidte eller skal repareres og derfor er udgifterne til vedligeholdelsen typisk lavere.
Sådan bestiller du
Andel Energi x Clever
