Gå til indhold
Billig strøm i sommerhuset

Hvilket elselskab har jeg?

Hvem leverer egentlig din strøm? Hvis du ikke er klar over, hvem der leverer din strøm, kan vi hjælpe dig her.

Hvem leverer egentlig din strøm? Hvis du ikke er klar over, hvem der leverer din strøm, kan vi hjælpe dig her. Der er nemlig to selskaber, der står bag leveringen af din strøm. Der er dit elselskab, som du køber din strøm af. Og så er der dit netselskab eller elnetselskab, der har ansvaret for, at strømmen når frem til din bolig. 

Hvis du ikke er klar over, hvem der er dit elselskab, kan du finde svaret på din seneste elregning. Her vil det fremgå, hvilket selskab, der er dit nuværende elselskab. Det er den letteste måde at finde ud af, hvem du køber din strøm af. 

Men som sagt er det ikke det samme selskab, der sørger for, at din strøm bliver transporteret til din adresse. Det er dit netselskab.

Sådan finder du dit netselskab

Vil du gerne vide, hvem der transporterer el til din bolig? Kablerne, som din strøm løber igennem, er ejet af netselskaberne. Det er dem, der står for vedligeholdelse af elnettet og distributionen af strømmen. Du kan ikke selv vælge dit netselskab. Det er nemlig det netselskab, som ejer kablerne, der hvor du bor, der automatisk bliver dit netselskab.

Men det betyder ikke, at dit netselskab kan styre, hvilken form for strøm, du får i stikkontakten. Al strøm bliver nemlig blandet sammen i elnettet. Det betyder, at uanset hvilket netselskab, der driver distributionsnettet hos dig, så får du strøm fra den samme pulje. Og her bliver al strøm blandet sammen.

Derfor er der heller intet elselskab, der kan garantere, at der kommer grøn strøm ud af stikkontakterne. Til gengæld kan vi garantere, at der bliver produceret nok strøm fra sol og vind til at dække dit elforbrug, hvis du er kunde hos os. Derfor er det altså stadig vigtigt, at du vælger et elselskab, der kan garantere, at dit forbrug bliver dækket med strøm fra vedvarende energikilder, hvis du vil støtte den grønne omstilling. 

Hvis du stadig gerne vil vide, hvem der leverer din strøm og dermed er dit netselskab, kan du slå din adresse op på Green Power Denmark’s oversigt. Bemærk at man kun kan have ét netselskab pr. adresse. 

Sådan skifter du dit elselskab

Hvis du er utilfreds med din nuværende elaftale eller dit elselskab, kan du skifte til et andet. Eksempelvis Andel Energi. I Danmark kan du frit vælge elselskab, og er du uden for bindingsperioden hos dit nuværende elselskab, koster det dig ingenting.

Hvis du vil skifte til et elselskab, der vægter strøm fra vedvarende energikilder og kundeservice af høj kvalitet , så er vi noget for dig. 

Hvis du vælger at skifte elselskab til Andel Energi, kan du nemlig få dækket dit forbrug med grøn strøm. Vi garanterer, at der bliver produceret grøn vindstrøm tilsvarende dit forbrug, hvis du vælger et grønt elprodukt. Dermed støtter du den grønne omstilling ved at skifte elselskab til Andel Energi. 

Se vores elaftaler

Se hvilken elaftale, der passer til dig. Og skift nemt og hurtigt elselskab

Spar penge og vælg strøm fra vedvarende energikilder

Hvis du skifter elselskab til Andel Energi, kan du både spare penge samt støtte den grønne omstilling. Hvis du betaler for meget for din strøm hos dit nuværende elselskab, kan du få en fair pris for et strømprodukt, der er baseret på vedvarende energi hos Andel Energi.

For at se, om du betaler for meget, kan du sammenligne din nuværende elaftale med en elaftale fra Andel Energi. Vi har en guide til dig, der gerne vil sammenligne elpriser, lige her.

Når du sammenligner elpriser, skal du passe på, at du ikke falder i en tilbudsfælde. Læs altid det med småt og vær sikker på, at det, der ligner den billigste strøm, ikke ender med at være meget dyrt. 

Mange elselskaber reklamerer med intropriser, hvor prisen stiger efterfølgende. Det er der intet galt i. Det er bare vigtigt, at du sammenligner ud fra den samlede pris og ikke kun introprisen. På den måde risikerer du ikke, at du betaler mere for din strøm, end du gør ved dit nuværende elselskab. 

Generelt skal du være opmærksom på eventuelle gebyrer og bindingsperioder. Den mest udbredte bindingsperiode er på 6 måneder. Finder du en elaftale, hvor bindingsperioden er længere, skal du nok læse det med småt en gang ekstra. Hvis elprisen stiger, eller du bliver pålagt nogle gebyrer i bindingsperioden, kan det blive en dyr affære.

Skifter du til Andel Energi, er der ingen skjulte gebyrer. Vi gør det let for dig at vælge grøn strøm til. Du kan vælge en elaftale til fast pris eller variabel pris, og vi er altid åbne og ærlige omkring, hvilken aftale der er billigst for dig. Du kan se nærmere på vores elaftaler her.