Gå til indhold

Sådan læser du din gasregning

Har du svært ved at gennemskue din gasregning? Eller vil du bare gerne vide, hvad punkterne dækker? Vi har lavet en guide til dig, hvor vi gennemgår hvert punkt på din gasregning. Men først lidt om hvordan dine aconto-beløb er fordelt på året.

Er du overrasket over beløbet på din regning?

Så læs med her, om hvordan vi udregner dine aconto-beløb. Størrelsen på dit gasforbrug er i høj grad sæsonbetonet, og dine fremtidige aconto-regninger vil afspejle dette. Fordi dit forbrug opgøres efter hvert kvartal, vil fordelingen på dine aconto-regninger ikke længere være delt i 4 lige store dele. Der vil være en større sammenhæng, mellem det beløb du betaler i aconto i de enkelte kvartaler og dit gasforbrug. Og eftersom du bruger mere gas efterår/vinter, vil dine regninger være større end de er forår/sommer.

Altså. Du aflæser din gasmåler efter hvert kvartal i stedet for kun èn årsaflæsning. Du sender din aflæsning til Evida. De vil kontakte dig, når det er tid til aflæsning. Kontakt dem, hvis du har spørgsmål.

Og hvert kvartal opgøres dit gasforbrug i forhold til din aconto-betaling. Vi bruger dit årsforbrug sidste år til at forudsige dit årsforbrug i år. Vi bruger antallet af normale graddage til at forudsige fordelingen af dit forbrug på de enkelte kvartaler.

For eksempel regner vi med at 33 % af dit årsforbrug finder sted i 4. kvartal – og dine regninger vil afspejle dette. Figuren viser fordelingen af dine aconto-beløb på de enkelte kvartaler.

Lidt om hvornår du modtager dine gasregninger

Som månedsafregnet fordeles det enkelte kvartals beløb i tre lige store dele. Vi afregner dig på følgende måde hvert kvartal.

Husk at du fremover modtager to gasregninger

En regning fra Andel Energi, der dækker dit forbrug af gas, og en regning fra Evida, der dækker transporten af gassen til din bolig samt afgifter til staten.

Det gør du på grund af de nye regler for gasdistribution i Danmark, som betyder, at ingen gasleverandører fremadrettet vil kunne tilbyde dig en samlet gasregning. Læs mere om hvad det betyder for dig her

Nu til et eksempel på en gasregning. Beløbene er illustrative og vil derfor ikke være de samme på din regning.

Side 1

Side 2

Få svar på de mest stillede spørgsmål om dine gasregninger