Gå til indhold

Sådan læser du din gasopgørelse

Har du svært ved at gennemskue din opgørelse? Eller vil du bare gerne vide, hvad punkterne dækker? Vi har lavet en guide til dig, hvor vi gennemgår hvert punkt på din opgørelse.

Du modtager din gasopgørelse/regning 4 gange om året. Opgørelsen foretages efter hvert kvartal. Når vi har modtaget din aflæsning fra dit distributionsselskab Evida, opgør vi dit gasforbrug og sender opgørelsen til dig. Evida vil gøre dig opmærksom på, hvornår du skal aflæse din måler.

Opgørelsen er også en regning. Opgørelse fordi du har har indsendt en aflæsning af dit forbrug for hele kvartalet. Regning fordi du har betalt aconto for 2 måneder, men endnu ikke for den 3. måned.

Læs mere om, hvornår du præcist modtager både aconto-regninger og opgørelser/regninger i løbet af året her.

Husk at du fremover modtager to opgørelser

En opgørelse fra Andel Energi, der dækker dit forbrug af gas, og en opgørelse fra Evida, der dækker transporten af gassen til din bolig samt afgifter til staten.

Det gør du på grund af de nye regler for gasdistribution i Danmark, som betyder, at ingen gasleverandører fremadrettet vil kunne tilbyde dig en samlet gasopgørelse. Læs mere om hvad det betyder for dig her

Nu til et eksempel på en gasopgørelse. Beløbene er illustrative og vil derfor ikke være de samme på din regning.

Side 1

Side 2