Er jeres ejendoms energimærke udløbet? Vi kan hjælpe jer med at få det fornyet

Langt de fleste bygninger skal have et lovpligtigt energimærke. Der kan være store forskelle i både pris og kvalitet. Så tag en snak med os om, hvad I vil have ud af jeres energimærker.

Hvilke bygninger skal energimærkes?

Erhvervsejendomme over 1.000 m2 skal som udgangspunkt altid have et gyldigt energimærke. Det gælder dog ikke for landbrugsbygninger og erhvervsejendomme med hovedvægt på produktion.

Alle bolig- og erhvervsejendomme til udlejning skal energimærkes uanset deres størrelse.

Hvis en ejendom skal sælges, helt eller delvis fremlejes, eller hvis der skal ske en overdragelse af andel eller anpart, skal ejendommen også energimærkes.

Hvad betyder energimærket?

En energimærkning er en kortlægning af ejendommens energimæssige tilstand.

Vi analyserer klimaskærmen, belysningen og de tekniske anlæg, herunder varme, ventilation og brugsvand. Vi undersøger også mulighederne for vedvarende energiforsyning.

Analysens resultater samles i en rapport, hvor alle muligheder for energieffektivisering beskrives og prioriteres efter rentabilitet. Det giver jer et solidt beslutningsgrundlag for planlægning af fremtidig drift og vedligehold.

Indsamling af ekstra data gør energimærker mere værd

Når vores energirådgivere alligevel er i en bygning for at energimærke, kan de med fordel indsamle information om f.eks. de tekniske anlæg – såsom fabrikat, model, alder og tilstand. Det skaber overblik og giver langt bedre muligheder for at prioritere, planlægge og budgettere drift, vedligehold og renovering. De ekstra data kan leveres direkte til de fleste facility management-systemer.

Vi kan indsamle data indenfor:

  • Ventilation
  • Belysning
  • Pumper
  • Varmeanlæg
  • Klimaskærm

Energimærker i guld, sølv og bronze hos Silkeborg Kommune

Da ejendommene alligevel skulle energimærkes, valgte vi at kombinere det med indsamling af andre data, som vi ved, vi kan drage stor nytte af – både på kort og lang sigt. Hvis vi skal bygge en skole om, har vi for eksempel brug for fuldt overblik over forsyningsforholdene. Det er ikke alle, der kan levere sådan en analyse, men det kan Andel Energi. Thomas Kjems Lyngvad, ingeniør og projektleder i Silkeborg Kommune

Få mere ud af jeres energimærker med Energidatabasen

Energimærker fra Andel Energi kan leveres i en database, der gør det nemmere at arbejde videre med de mange data fra energimærkerne og planlægge fremtidig drift og vedligehold.

Energidatabasen giver mulighed for at eksperimentere med de mange data fra energimærkerne og undersøge forskellige muligheder inden man går i gang med planlægningen af konkrete projekter.

Gode råd når I har mange ejendomme

Har I mange ejendomme kan det være en fordel at inddele energimærker i forskellige puljer.

Til bygninger med et forventeligt stort sparepotentiale kan det være en fordel at vælge energimærker af højere kvalitet. Det kan samtidig være en god idé at få de enkelte ejendomme energimærket i takt med, at I har økonomisk mulighed for at gennemføre de foreslåede tiltag.

Til bygninger med forventeligt lille sparepotentiale kan der indkøbes energimærker til en lavere pris. Så er lovkravet overholdt, mens investeringen begrænses til et minimum.

Brug energimærket til at løfte ejendommens energiklasse

Når I alligevel står overfor at skulle energimærke en eller flere ejendomme, er det en god anledning til at overveje, hvad I vil bruge energimærket til. En mulighed er, at energimærket skal kunne bruges til at vurdere, hvad der skal til for at løfte ejendommen op i en højere energiklasse.

En højere energiklasse kan for eksempel sænke omkostningerne til ejendommens drift – eller gøre ejendommen mere attraktiv for kommende lejere.

Tag en snak med os

Henrik Holm Hansen
Key Account Manager

Kontakt på mail

Vil du have en snak med os? Vi ringer dig op!

Du skal blot sende os dine kontaktoplysninger. Så vil en af vores erfarne erhvervssælgere ringe dig op.