Case: Aarhus Kommune

Når Aarhus Kommunes 800 bygninger skal energimærkes, bliver en del af bygningerne besøgt på løbehjul. Det er en konkret effekt af kommunens fokus på klima og bæredygtighed i opgaver, der sendes i udbud.

Energimærkning på løbehjul

Andel Energis energikonsulenter skal i perioden frem til 2030 energimærke alle Aarhus Kommunes 800 ejendomme. Omkring 350 ud af de 800 ejendomme ligger inden for Ringvejen i Århus og vil derfor få besøg af en energikonsulent på løbehjul.

Kørslen på løbehjul er et håndgribeligt resultat af Aarhus Kommunes indkøbs- og udbudspolitik. Borgmester Jacob Bundsgaard udtaler:

”Med vores størrelse har vi rigtig mange indkøb. Når vi stiller krav til at for eksempel vores levererandøres transport skal forgå så klimavenligt som muligt, er vi med til at skubbe udviklingen i den rigtige retning fordi vores krav er med til at forme virksomhedernes løsninger,” siger han.

Grønne udbudskrav hilses velkommen

I Andel Energi er vi glade for udfordringen, da det giver os mulighed for sammen med vores kunder at gøre en forskel. Jesper Kjær Pedersen, der er kontraktansvarlig, fortæller:

”Vi arbejder med energioptimering af ejendomme i kommuner over hele landet. Derfor er det også naturligt for os at have fokus på kørsel, da der er både CO2, tid og penge at spare. Nu er vi gået et skridt videre. Med løbehjulet, der kører på strøm, har vi fået en effektiv måde at komme rundt til et stort antal ejendomme, der geografisk ligger relativt tæt.”

Energimærkning af offentlige ejendomme

Der kan være store forskelle i energimærkers pris og kvalitet. Har I mange ejendomme, kan det derfor være en fordel at inddele energimærkerne i forskellige puljer.

Tag en snak med os

Henrik Holm Hansen
Key Account Manager

Kontakt på mail