Gå til indhold

Hvornår er strømmen billigst?

Her på siden kigger vi nærmere på, hvordan både tidspunktet, årstiden, ugedagen og vejret påvirker, hvornår strømmen er billigst.

Hvis du har en variabel elaftale og gerne vil spare penge på din elregning, så er det en god idé at vide, hvornår strømmen er billigst. Når du skal spare på strømmen, handler det nemlig ikke bare om at skære ned på dit forbrug. Det handler også om at udnytte de helt rigtige tidspunkter, når du skal vaske tøj eller tænde for opvaskemaskinen.

Ved du, hvornår strømmen er billigst?

Det kan være smart at vide, hvornår strømmen er billigst, hvis du har en variabel elpris. Det kan nemlig hjælpe dig med at spare penge på din elregning. Med en variabel elpris følger din elpris udviklingen på elmarkedet, og du kan derfor spare penge ved at bruge strøm, når prisen er i bund. 

Men hvornår er strømmen så billigst? Svaret afhænger faktisk af flere forskellige faktorer som tidspunktet, årstiden, ugedagen og vejret.

  • Tidspunktet: Når vi taler om tidspunkter, så er det generelt billigere at bruge strøm om natten. Her er efterspørgslen på strøm nemlig lavere, og det betyder at elprisen også er lavere. Så hvis du vil spare penge på din elregning, kan det være en god idé at flytte dit strømforbrug til nattetimerne. For eksempel kan du vælge at vaske tøj eller tænde for opvaskemaskinen, når elprisen er i bund om natten. 
  • Årstiden: Strømpriserne varierer også afhængigt af årstiden. Generelt er strøm billigst i sommermånederne, for her er der mere sollys og derfor også mere vedvarende energi fra solceller. Om vinteren er efterspørgslen efter strøm højere, fordi du typisk har et større behov for at opvarme din bolig. Og det kan resultere i højere priser. Derfor kan det være en god idé at være ekstra opmærksom på dit elforbrug i vintermånederne og forsøge at reducere det, hvis du kan.
  • Ugedagen: Vidste du, at der faktisk også er forskel på prisen, alt efter om du bruger strøm i hverdagen eller i weekenden? Generelt er strøm nemlig billigere i weekenden, fordi der er lavere efterspørgsel. Og det giver dig en mulighed for at spare penge ved at flytte dit strømforbrug til weekenderne.
  • Vejret: Du har sikkert hørt, at strømmen er billig, når det blæser udenfor, og den er faktisk god nok. Vejret spiller nemlig også en stor rolle i prisen på elektricitet. Når vinden blæser, og solen skinner, produceres der mere grøn energi, og det kan føre til lavere elpriser. Hvis du har en variabel elpris, kan det derfor være en fordel at holde øje med vejret, inden du sætter en vask over eller tænder for komfuret.

Ved at være opmærksom på hvornår strømmen er billigst, kan du altså spare penge på din elregning. Så næste gang du skal vaske tøj, tænde opvaskemaskinen eller oplade dine apparater, er det værd at overveje, om du kan gøre det på et tidspunkt, hvor prisen på strøm er i bund.

Brug strømmen, når den er billigst

Vil du gerne spare penge på din elregning, men er du i tvivl om, hvordan du kommer godt i gang? Det handler om at spare på strømmen, men har du overvejet, at det ikke bare handler om at bruge mindre strøm? Det handler nemlig også om at bruge strømmen på de helt rigtige tidspunkter. Og det er her, det bliver rigtig smart at kende til, hvornår strømmen er billigst. 

Faktisk kræver det ikke nødvendigvis store ændringer i din hverdag, hvis du drømmer om at flytte dit strømforbrug til tidspunkter, hvor strømmen er billigst. Du kan gøre det ved at:

  1. Skifte til variabel elpris: Hvis du endnu ikke har en variabel elpris, kan det være en god idé at skifte til sådan en elaftale. Med en variabel elpris kan du nemlig udnytte de tidspunkter, hvor strømmen er billigst. Og dermed også spare penge på din elregning. Læs mere om den variable elaftale TimeEnergi.
  1. Planlægge dit strømforbrug: Sæt dig ind i, hvornår elprisen er lavest. På den måde kan du planlægge dit strømforbrug derefter, så du vasker tøjet, oplader elbilen og bruger din opvaskemaskine, når strømmen er billigst.
  1. Bruge en timer: Investér i en timer til dine elektriske apparater, så de automatisk tænder og slukker på tidspunkter med billigere strøm. Det kan være en nem måde at flytte dit strømforbrug til de bedste tidspunkter.

Med et par gode råd i baghovedet er du klar til at tilpasse dit elforbrug, så du kan få mest muligt ud af de billigste strømperioder.

Hvornår er strømmest grønnest?

Der er som regel en sammenhæng mellem hvornår strømmen er billigst og hvornår den er grønnest. Prisen er nemlig lavere når det blæser og solen skinner – og det er også her den er grønnest. Vi har lavet en graf, der gør det nemt for dig at se, hvornår du skal bruge strømmen, hvis du gerne vil have et grønnere forbrug.

Bestil en variabel elaftale hos Andel Energi

Er du på udkig efter en ny elaftale med variabel timepris? Hvis du vælger el med variabel pris, skifter din elpris time for time. Og det gør det muligt for dig at planlægge dit forbrug, så du bruger strømmen, når prisen er lavest.

Hold øje med, hvornår strømmen er billigst 

For at spare penge på elregningen, er det en god idé at holde øje med, hvornår strømmen er billigst. Prisen varierer nemlig time for time. Og ved at holde godt øje kan du planlægge at bruge strøm i de perioder, hvor elprisen er lavest.