Gå til indhold

Få hjælp til elregningen

Indrømmet. Vores regning er måske ikke kærlighed ved første blik – den kan være lidt svær at overskue. Men når man først får den forklaret, giver den lidt mere mening. Håber vi.

Her kan du finde svar på mange af dine spørgsmål. Og dem du ikke kan finde svar på, kan du sandsynligvis finde på Min side.

Sådan regner vi den ud med BasisEnergi Sol&Vind

Side 1

Side 2

Side 3

Stadig forvirret? Ring på 70 29 29 29.

Hvad består min elregning af?

Din elregning består af flere forskellige elementer. Eller det vil sige, at din elpris består af flere dele. Det er nemlig ikke kun den rene elpris, du betaler for på din elregning. 

Hvor stor en del af din elregning der udgøres af den rene elpris, afhænger af din pris. Og den kan gå op og ned. Vi har lavet et eksempel til dig herunder, så du let kan se, hvor stor en procentdel af din elregning der typisk går til hvad.

Sådan finder du dit netselskab

Som sagt så betaler du både til dit elselskab og dit netselskab, når du betaler din elregning.

Dit netselskab har ansvaret for at vedligeholde og administrere det overordnede elnet. Det er altså dem, der sikrer, at du strømmen når helt hjem til dig og ud af dine stikkontakter. Du vælger ikke selv dit netselskab. Det afhænger af, hvem der ejer kablerne, som din strøm bliver transporteret i, der hvor du bor. Til gengæld kan du skifte elselskab, som du vil. 

Du kan finde dit netselskab ved at gå ind på Dansk Energis oversigt. Her kan du se, hvilket netselskab der dækker det område, du bor i. 

Sådan kan du få reduceret elafgift på din elregning 

Hvis du bruger el som primær opvarmningsform, så vil dit forventede årsforbrug ligge en del over en gennemsnitlig elregning. El er nemlig en dyr form for opvarmning, og det er typisk en opvarmningsform, man bruger i fritidshuse, sommerhuse eller lignende. 

Dog kan du få reduceret elafgiften og dermed spare på elregningen, hvis du har el som primær opvarmningsform og din bolig lever op til nogle særlige krav. Bemærk dog, at du kun kan få reduceret elafgift på den del af dit elforbrug, der ligger over 4.000 kilowatt-timer. 

Du har el som primær opvarmningsform, hvis den bliver opvarmet med en af følgende:

  • Luft-til-vand varmepumpe
  • Luft-til-luft varmepumpe
  • Jordvarmeanlæg
  • Elpaneler
  • Elradiatorer

Derudover skal din bolig være registreret i BBR som enten helårsbolig, sommerhus eller feriebolig. Det er i mange tilfælde nok til, at du få reduceret din elafgift på den del af dit elforbrug, der er over 4.000 kilowatt-timer. 

Hvordan kan jeg se, om min regning er betalt?

På Min side kan du altid finde information om din elregning. Her kan du se, hvor meget du skal betale, hvornår du skal betale, og selvfølgelig også om du allerede har betalt din elregning.

Hvordan melder jeg min elregning til Betalingsservice?

Hvis du vil gøre det så let for dig selv, når du skal betale din elregning, skal du tilmelde dig Betalingsservice eller betaling med kreditkort. Det kan du nemt og hurtigt gøre på Min side.

Bemærk, at når du tilmelder dig Betalingsservice gælder det først fra næste regning. Regninger du allerede har modtaget vil ikke automatisk blive betalt, når du tilmelder dig.